Skandaleramt spilgigant udgiver nyt spil: 'Køb det kun, hvis det føles rigtigt'

'Diablo 2: Resurrected' er den første udgivelse fra Blizzard, siden selskabet blev anklaget for at have en usund arbejdskultur.

Mange fans har nok set frem til 'Diablo 2 Resurrected', men udgivelsens kobles af flere internationale medier sammen med sagerne om arbejdskulturen på Blizzard. (© (Foto: Grafik: Ellen Kirstine Jensen © Blizzard Entertainment))

Det må være en svær opgave at skulle genskabe et af de mest kendte og populære computerspil fra 00’erne.

Det må være endnu sværere, når selskabet, som har hyret en til at gøre det, er anklaget for overgreb og seksuel chikane.

Ikke desto mindre var det den opgave, som spilselskabet Vicarious Visions pludselig stod i med deres nye udgave af spil-klassikeren 'Diablo 2', da delstaten Californien lagde sag an mod spilselskabet Blizzard i juli.

Blizzard blev anklaget for at have en "frat-boy-culture", hvor der herskede kønsbaseret forskelsbehandling, seksuel chikane og en manglende indgriben fra ledelsen, der endda var bekendt med forholdene.

Du kan høre mere om, hvordan sagen med Blizzard har udviklet sig i videoen nedenfor.

I et interview til Netmediet Axios har Rob Gallerani, der er en af de drivende kreative kræfter hos Vicarious Visions, fortalt om, hvordan det har været at arbejde på 'Diablo 2: Resurrected' de sidste par måneder, mens Blizzard har været i massiv modvind.

Og når spørgsmålet falder på, om folk skal købe spillet, når det udkommer på torsdag, er han ikke i tvivl:

- Folk må gøre det, de synes er rigtigt, siger han og uddyber:

- For det har bestemt været meget bekymrende at høre om de ting, der har fundet sted hos Blizzard, og vi vil virkelig gerne støtte vores mange kollegaer i selskabet.

Ændret på figurerne

Selvom Vicarious Visions på ingen måde er involveret i sagsanlægget mod Blizzard, fik det alligevel ledelsen hos spilselskabet til at reflektere over, hvad de selv kan gøre anderledes i forhold til deres ansatte.

Der var heldigvis ikke noget at komme efter, forklarer Rob Gallerani.

- Vi fik en rigtig positiv tilbagemelding fra vores ansatte, men det betyder ikke, at vi skal stoppe arbejdet her. Vi skal blive ved med at spørge, om tingene er, som de skal være, forklarer han.

I Blizzard-spillene 'Overwatch' og 'World of Warcraft' har udviklerne haft travlt med at finde ud af, om der var grænseoverskridende indhold, de skulle fjerne.

Derfor støder man blandt andet ikke længere på referencer til spiludviklerne Jesse Mcree, Luis Barriga og Jon Lacraft, der alle tre har forladt spilselskabet efter sagsanlægget.

Man kan heller ikke længere spytte på andre spillere, og Blizzard har fjernet forskelligt indhold, som de fandt grænseoverskridende, hvilket dr.dk også tidligere har beskrevet.

I 'Diablo 2 Resurrected' kan man spille med syv forskellige karakterer, som har forskellige kræfter. (© (© Blizzard))

Det havde heldigvis ingen betydning for det 21 år gamle 'Diablo 2', forklarer Rob Gallerani.

Vicarious Visions har dog alligevel valgt at ændret udseendet på en del karakterer, som tilfældet eksempelvis er med den kvindelige amazone-kriger.

Hun ligner ikke længere noget fra et Victorias Secret-katalog - som Blizzard tidligere har fået en del kritik for, at alle deres kvindelige karakterer ellers lignede.

- Det en rigtig god pointe, og noget der har betydet meget for os i vores proces.

- I dette spil har vi dog hovedsageligt ændret lidt på figurernes fremtoning, så de i langt højere grad ligner krigere, som kæmper mod dæmoner fra helvedet, end folk som lige er trådt ud af en natklub, siger Rob Gallerani.

Det samme gamle spil

'Diablo 2: Resurrected' bliver alt det, vi kender fra det originale spil, som blev en øjeblikkelig succes efter sin udgivelse i 2000 – og stadig er det i dag.

Det er et såkaldt Action Role Playing Game, eller bare ARPG, som er fyldt med monstre, missioner og forskellige spilbare karakterer med forskellige kræfter.

Rob Gallerani beskriver da også 'Diablo 2: Resurrected' som en dobbeltlaget lagkage, der 100 procent bygger på det originale spils kode, men som samtidig er tilpasset lidt for at gøre online-delen og sikkerhedssystemerne bedre.

Og så er det selvfølgelig med et helt nyt og forbedret visuelt udtryk.

'Diablo 2 Resurrected' ligner i høj grad "sig selv". Det er dog flottere end nogensinde før. (© (© Blizzard))

- Det her er 'Diablo 2'. Det er lige under overfladen. Hele simulationen, spillets motor og spillets DNA er lige bagved. Så der er en knap, du kan trykke på og se ind i maskinrummet og spille 'Diablo 2' i 2D-udgaven. Præcis som du gjorde for tyve år siden, fortæller spillets ledende producer, Rod Fergusson til Polygon.

'Diablo 2: Resurrected' udkommer torsdag på PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series og Nintendo Switch.