Skandalespil blev fjernet - nu er det tilbage, men PlayStation advarer dig mod at købe det

Spillet 'Cyberpunk 2077' har haft utallige problemer siden sin udgivelse sidste år.

I 'Cyberpunk 2077' bliver man kastet ned i 'Night City', der er en dystopisk storby, som trækker på stemning og referencer fra film som 'Blade Runner' (Foto: © (Screenshot), CD Project Red)

Sagaen om det hypede spil 'Cyberpunk 2077' har fået endnu et kapitel.

Det dystopiske fremtidspil er siden udgivelsen sidste år stødt på så mange problemer, at man næsten ikke kan tro det.

Først blev spillet beskyldt for at give epileptiske anfald.

Så blev det beskyldt for at være fyldt med fejl. Faktisk så mange fejl, at det nærmest var uspilleligt på PlayStation 4.

Det fik i december sidste år Sony, der står bag PlayStation, til at fjerne spillet fra sin online-butik, PlayStation Store, mens man tilbød brugerne pengene tilbage.

Det fik dengang Palle Havshøi-Jensen, chefredaktør for PlayStation-mediet PSLife.dk, til at kalde spillet "en hidtil uset fiasko".

- Det er helt grotesk, hvad der sker med det spil. Jeg kan ikke huske, at et spil nogensinde er blevet fjernet fra PlayStation Store på grund af fejl, lød det.

I mere end et halvt år har det derfor ikke været muligt at købe 'Cyberpunk 2077' til PlayStation 4, men det kan man nu igen.

Ganske ekstraordinært for en butiksside følger der dog en advarsel med, inden du foretager dig dit køb.

PlayStation Store advarer simpelthen brugerne mod at købe spillet til PlayStation 4.

- VIGTIG MEDDELELSE: Brugerne oplever fortsat problemer med ydelsen i dette spil. Køb til brug på PS4-systemer anbefales ikke. Du får den bedste Cyberpunk-oplevelse på PlayStation ved at spille på PS4 Pro- og PS5-systemer, står der på hjemmesiden.

PlayStation er også kommet med en udmelding på Twitter, hvor man advarer brugerne mod at købe spillet til PS4.

Chefredaktør: Helt usædvanligt

Magnus Groth-Andersen er til daglig chefredaktør på det danske spilmedie Gamereactor, og han mindes ikke at have set noget lignende før.

- Det er et førstegangstilfælde, at Sony direkte advarer imod et spil på deres egen platform. Det er ekstremt usædvanligt.

I det hele taget synes han, at sagaen om 'Cyberpunk 2077', der er udviklet af det polske spilfirma CD Project Red, har været noget af en rutsjetur.

Specielt fordi folks forventninger til spillet allerede var skyhøje, inden det udkom.

'Cyberpunk 2077' er seneste spil fra det polske spilselskab CD Project Red, der havde kæmpe succes med 'The Witcher 3: Wild Hunt', der udkom i 2015 og sidenhen også er blevet til en tv-serie. (© CD Projekt Red)

- Spillet har rigtig mange problemer. Ingen tvivl om det. Men problemerne bliver også forstærket af den megen omtale, de høje forventninger og selve skalaen af spillet.

- Den enorme marketingskampagne og de forventninger, folk havde til spillet, var så gigantiske, at da man endelig fik lov til at smage det, så var det meget langt fra folks forventninger, siger Magnus Groth-Andersen.

Det polske spilfirma har gentagne gange lovet, at man vil forsøge at udbedre spillets fejl og mangler. Og det er også en nødvendighed, mener Magnus Groth-Andersen.

- Jeg er sikker på, at CD Projekt Red er meget interesseret i, at dette ikke skal være en plet på deres eller gode ry i branchen.

Tidligere er det kommet frem, at de mange problemer med 'Cyberpunk 2077' har kostet det polske spilfirma mange penge.

Rigtig mange penge.

De mange fadæser har betydet, at CD Project Red har mistet over halvdelen af sin værdi, hvilket løber op i næsten 38 milliarder danske kroner.