Sony løfter sløret: Her er alle detaljerne om den nye Playstation 5

Playstation 5 kommer blandt andet til at indeholde teknologi, der indtil nu har været forbeholdt Hollywood-filmstudier.

(© Getty Images)

4 år.

Så længe har Sony i al hemmelighed arbejdet på Playstation 5-konsollen.

Alle har vidst, den var på vej, men der har endnu ikke været noget officiel info om konsollen.

Indtil nu.

For i et interview med Wired har Mark Cerny, som er systemarkitekten bag den populære konsol, nemlig givet de første detaljer om den nye Playstation 5.

Spilekspert Magnus Groth-Andersen fra GameReactor.dk vurderer, at vi med Playstation 5 kan forvente meget flottere spiloplevelser.

- Vi kan forvente en maskine, der er stærk nok til at gå op imod Googles gaming-satsning Stadia, og vi kan forvente spil, der er meget smukkere end før.

Magnus Groth-Andersen tror, at Playstation 5 bliver præsenteret i år, og efterfølgende bliver lanceret i foråret eller efteråret 2020, 'men Sony holder stadig meget tilbage'.

Og firmaet bag den kommende Playstation har da heller ikke sat hverken udgivelsesdato eller pris på den kommende konsol, ligesom der heller ikke er blevet vist billeder af den endnu.

Én ting lader dog til at være sikkert: Man skal punge ud med tusindvis af kroner, hvis man vil gøre sig forhåbninger om at få den nye Playstation i hænderne.

- Jeg tror, prisen vil holde sig lige under 600 dollars, men dén pris bliver højere i Danmark på grund af importskatter. Et gæt er, at vi lander på omkring 4.000 danske kroner, lyder gisningen fra Magnus Groth-Andersen.

Men hvad får man så for sine penge?

Magnus Groth-Andersen fortæller herunder, hvad du kan glæde dig mest til ved den nye Playstation 5.

Ny processor og lys-teknologi

(© Unsplash)

Hjertet i Playstation 5 er processoren. Det er den, som muliggør, at spillene kan afvikles bedre og mere effektivt. Den er fundamentet for, at spiloplevelsen kan udvikle sig markant fra Playstation 4 til Playstation 5-konsollen.

- PlayStation 5 får en bomstærk processor, der understøtter det såkaldte ray tracing, siger Magnus Groth-Andersen.

- Kort fortalt gør dén teknologi det simpelthen muligt at kortlægge, hvordan lyd og lys rejser.

Den teknologi har mest været brugt af Hollywood-filmstudier indtil nu.

- Ray tracing vil sige, at i stedet for at skulle skabe kunstig lys og lyd i et spil, så kan man med ray tracing få det til at rejse naturligt gennem de forskellige rum i spillet.

- Det er en teknologi, der gør, at spil-universerne kommer til at fremstå endnu mere realistiske og troværdige, end de gør i dag.

- En betragtelig del af vores oplevelse dannes faktisk af, hvor godt lyssætningen er designet. Og det skruer man helt op for med denne her processor og teknologi.

Kan spille Playstation 4-spil

(© Unsplash)

Ét af de største ønsker fra Playstation-fans er blevet opfyldt. Nemlig muligheden for at kunne spille de 'gamle' Playstation 4-spil på den kommende konsol.

- Sony fik en masse negativ omtale, da Playstation 4 ikke kunne bruges sammen med Playstation 3. Nu vil Sony gerne sende et signal om, at man kan bruge de forskellige produkter sammen, siger Magnus Groth-Andersen.

- Derfor vil man på Playstation 5 godt kunne spille Playstation 4-spil. Det virker simpelthen mere appellerende, når man kan købe en ny Playstation uden at skulle spille alle sine spil ud. Det er et kæmpe plus for en forbruger at vide.

Har stadig et fysisk drev

(© Unsplash)

Selvom computere i de seneste år har afviklet det fysiske drev, så er det stadig en nødvendighed på en konsol som Playstation 5.

- Det er ikke så mærkeligt, at Sony vælger at beholde et fysisk diskdrev. Der bliver stadig solgt millionvis af fysiske spil. Selv om flere spiller digitalt, så er vi der slet ikke endnu, mener Magnus Groth-Andersen.

- Forbrugere herhjemme i Danmark vil måske efterhånden se et diskdrev som en relativt ligegyldig ting, men sådan er det ikke på verdensplan endnu.

- Vi skal 10-15 år ud i fremtiden før det bliver irrelevant at have et diskdrev i maskinen.

Har en helt ny harddisk

(Foto: PC Gamer Magazine © 2012 Future Publishing)

Den nuværende Playstation 4-konsol har en 'gammeldags' harddisk, mens den kommende Playstation 5 vil have en SSD-harddisk. Det muliggør langt hurtigere databehandling, og det kommer til at gøre en kæmpe forskel.

- De har testet Playstation 5, og man har fået loading-tiden på et spil til at gå fra 15 sekunder til 0,8 sekunder. Det tror jeg er sigende i forhold til Playstation 5.

- Man revolutionerer det tekniske, men ikke selve måden at spille på, lyder konklusionen fra Magnus Groth-Andersen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk