Spildesigner smidt på porten efter kvindehad og racistiske udtalelser: 'Jeg er flov, ked af det og vred'

Endnu en ledende medarbejder i spilbranchen må forlade sit job på grund af sag om kvindehad.

'Apex Legends' er et af de mest populære online-skydespil netop nu. Spillet har over 100 millioner brugere. Her ses karakteren Wattson, som er en af figurerne fra spillet. (© Respawn)

Det populære spil 'Apex Legends', med over 100 millioner brugere, har mistet sin ledende designer, Daniel Z. Klein.

Det sker efter flere Twitter-brugere har delt kvindehadsk og racistisk indhold fra hans blog.

I tekster på sin blog, som stammer tilbage fra 2007, sætter han spørgsmålstegn ved, om kvinder overhovedet kan være rationelle, at kvindelige XX-kromosomer kun er for idioter og nævner bibelfortællingen om Eva, der blev lokket af slangen i Paradis til at spise af æblet. Han fortsætter med at skrive, at kvinder den dag i dag stadig lider under "den dumme kællings" valg fra dengang.

Desuden beskrives en kvinde som en talende vagina, man ikke skal tage seriøst.

Derudover beskriver han sit store skæg, som et sted, hvor der både bor fugle og en familie af afrikanere. Han skriver, at han nogle gange giver dem brødkrummer. Altså fuglene, for hvis han fodrer afrikanerne, "vil de komme og overskide det hele", som han formulerer det.

De udtalelser har været for meget for Respawn Entertainment, der blandt andet står bag 'Apex Legends', som nu har smidt en fyreseddel af sted mod Daniel Z. Klein. Det skriver blandt andre spilmediet PC Gamer.

Beklagede sine udtalelser - men stoppede to uger efter

Kort tid efter at Daniel Z. Kleins tekster begyndte at blive delt, undskyldte han sin opførsel.

- Jeg er for nylig blevet konfronteret med nogle forfærdelige udtalelser, jeg lavede på min blog tilbage i 2007. Jeg tager fuldt ejerskab over de ting, jeg sagde, og jeg er flov, ked af det og vred på mit yngre jeg, fordi jeg skrev disse ting. Jeg håber, at det står klart, at jeg ikke mener disse ting længere, skrev han i sidste måned på Twitter.

Daniel Z. Kleins bøn blev umiddelbart hørt af Respawn, hvor selskabets kommunikationsansvarlige, Ryan K. Rigney, fortalte, at han ikke mente, at udtalelserne fra 2007 afspejlede en person i 2021.

Alligevel har Daniel Z. Klein altså to uger senere skrevet på Twitter, at han ikke længere arbejder for Respawn Entertainment.

- Jeg er ulykkelig og deprimeret. Det har været nogle meget mørke dage. Jeg sagde racistiske og sexistiske ting, ikke fordi jeg virkelig mente det, men fordi jeg vidste, at jeg ville få en reaktion fra andre. Det undskylder ikke, det jeg har sagt; mine ords indvirkning var den samme, skriver han blandt andet.

Sagen kommer i forlængelse af flere sager om sexisme i spilbranchen. Senest har spilgiganten Activision Blizzard været i stormvejr for kvindefjendsk arbejdskultur. Den sag kan du læse mere om her.