Spilfans er ved at eksplodere af forventning: Her er årets absolut største spil

Western-spillet 'Red Dead Redemption 2' skal det leve op til skyhøje forventninger. Ny trailer afslører flere detaljer om det mest hypede spil i mange år.

Det første 'Red Dead Redemption' udkom for 8 år siden. Og snart kan spillere over hele verden igen indtage det vilde vesten, når to'eren udkommer i næste uge. (© Rockstar Games)

Spiludvikleren Rockstar Games står bag det mest indbringende underholdningsprodukt til dato. Deres spil 'Grand Theft Auto V' fra 2013 har omsat for mere end 38 milliarder kroner, hvor alletiders mest indbringende film, 'Avatar', til sammenligning har omsat for 18 milliarder kroner i verdens biografer.

Nu har spilfirmaet så netop udgivet den sidste trailer i forbindelse af lanceringen af deres nye spil 'Red Dead Redemption 2', der er en opfølger til 'Red Dead Redemption' fra 2010, der også var en kasse-succes.

Og spørger man Palle Havshøi-Jensen, der er chefredaktør på spilmediet PSlife.dk, så har Rockstar Games endnu engang mulighed for at overgå sig selv.

- Jeg har tænkt over, hvordan man kan beskrive, hvor stort det her spil er. Og det er svært. For det er bare denne generation af konsollers største spil. Jeg kan ikke komme i tanke om et Rockstar-spil, som ikke er godt. Man kan sammenligne det lidt med bands som Rolling Stones eller U2, der holder pause i 8 år. Hver gang de vender tilbage, så står folk jo klar til at købe billetter, fordi de ved, at varen altid bliver leveret til fulde, siger han.

'Grand Theft Auto' på hesteryg

Spillet, der udkommer til PlayStation 4 og Xbox One 26. oktober, foregår i en åben western-verden, hvor man som spiller kan røve banker, jagte banditter fra hesteryg eller gå på den lokale saloon.

Om du bruger bue og pil, en skarpladt revolver eller dine bare næver, så er mulighederne for at nedkæmpe fjender mange i 'Red Dead Redemption 2' mange. (© Rockstar Games)

Den store frihed i spillet har også udmøntet sig i en hype, som Palle Havshøi-Jensen kan se, når han bevæger sig rundt på diverse gaming-sider eller tager et kig i udgivelseskalenderen.

- Alene når Rockstar teaser en video fra spillet, trækker det overskrifter. Og man kan se, at der nærmest ikke udkommer spil i ugerne omkring 'Red Dead Redemption 2's udgivelse. De andre spilfirmaer er simpelthen bange for, hvad spillet kan gøre ved deres salg. 'Battlefield 5' blev udskudt, fordi udvikleren ville bruge tid på at finpudse det. Men det havde helt sikkert også noget at gøre med, at det lå lige oven i 'Red Dead Redemption 2's udgivelse, siger Palle Havshøi-Jensen.

Ikke de mest banebrydende - men de bedste

Det er dog ikke fordi Rockstar Games fornyer eller genopfinder genren med deres nye spil. Palle Havshøi-Jensen peger på, at de faktisk gør noget nær det modsatte. Til gengæld gør de det så bare rigtig godt.

- Spillet kommer nok ikke til at være banebrydende på nogen måde. Man kender gameplayet, og hvis man skræller den flotte indpakning af, er det jo bare et klassisk open-world-spil, siger han og fortsætter:

- Men det, de gør, gør de bare bedre end alle de andre. Og det er dét, som bærer dem langt hen ad vejen. For deres spil er altid gennemførte og skuffer aldrig. Men de er ikke som Nintendo eller indieudviklere, som tager skeen i den anden hånd og prøver noget banebrydende af.

Rockstar Games har haft stor succes med Grand Theft Auto-serien, hvor man konstant stjæler biler for at komme rundt. I 'Red Dead Redemption 2' er de firhjulede dog blevet skrottet til fordel for de firbenede transportmidler. (© Rockstar Games)

Det giver da også god mening, at 'Red Dead Redemption' tager turen ad den sikre sti. For der er meget på spil for Rockstar Games i forbindelse med udgivelsen.

- Det skal gå godt. Særligt når de er et team, der udgiver så sjældent. Så hvis de vil beholde deres stjernestatus, må de ikke falde af på den. Man kan også se det på hemmelighedskræmmeriet. Det er for eksempel kun inden for de seneste 3-4 måneder, der er kommet trailer ud, og det er fordi, det er en vigtig titel for dem. Men jeg kan heller ikke forestille mig, at det ikke kommer til at sælge helt vanvittigt, siger Palle Havshøi-Jensen.

'Red Dead Redemption 2' udkommer til Playstation 4 og Xbox One den 26. oktober.