Spilfans holder vejret: Helt ny PlayStation er på vej

Du skal vænne dig til at streame dine spil og bruge Virtual Reality-brillerne, når Sony formenlig er klar med PlayStation 5 i 2020. Det forudser ekspert.

Sony er meget hemmelighedsfulde omkring deres kommende PlayStation 5-konsol. (© Unsplash)

- Det er nødvendigt at have næste-generations hardware.

Sådan lød den lidt kryptiske besked fra Sonys CEO Kenichiro Yoshida i et interview med Financial Times tilbage i oktober måned i år.

Hvad det i virkeligheden betyder, er, at Sony er i fuld gang med at arbejde på opfølgeren til den nuværende PlayStation 4-konsol, der i dag fejrer femårsjubilæum i Danmark.

Sony holder kortene tæt ind til kroppen og har endnu ikke annonceret nogle detaljer om den kommende konsol.

Derfor kigger PlayStation-ekspert og chefredaktør for mediet PSLife.dk, Palle Havshøi-Jensen, ind i fremtiden og kommer med sine bud på, hvad vi kan forvente af den kommende konsol. Udover de gængse teknologiske fremskridt som bedre grafik og hurtigere processorer, selvfølgelig.

1

Slut med spilæsker på hylden

(Foto: Rohan © Unsplash)

- Jeg tror, at der kommer til at være meget mere fokus på online-delen og digitale downloads af spil til PlayStation 5. Meget mere, end der er i dag. En af de ting, som kunne være rigtig spændende, var, hvis Sony udviklede markedet for “brugte”, digitale spil. Der var allerede snak om det med PlayStation 4, men det blev ikke til noget. Men det ville være smart, hvis man som gamer kunne låne digitale spil til hinanden eller sælge dem videre, når man havde gennemført dem, forudser Palle Havshøi-Jensen.

2

Den nye PlayStation skal kunne køre gamle spil

(Foto: Fabian Albert © Unsplash)

- Jeg forudser, at Sony vil have fokus på bagud-kompatibilitet. Bagud-kompatibilitet betyder, at den kommende PlayStation 5 skal kunne køre PlayStation 4-spil. Microsoft er med deres Xbox-konsol ret langt fremme i forhold til det. Og det er noget, som forbrugerne efterspørger. De vil gerne have, at deres store bibliotek af gamle spil kan køre på den nye konsol, lyder det fra Palle Havshøi-Jensen.

3

Virtual Reality bliver et fokuspunkt

(Foto: Uriel Soberanes © Unsplash)

- Jeg gætter på, at PlayStation 5 vil være bygget op med Virtual Reality i tankerne helt fra begyndelsen. Med PlayStation 4 var Virtual Reality-headsettet en tilføjelse, som kom nogle år inde i konsollens levetid - og det kunne man godt mærke. Der vil formentlig komme en ny udgave af Virtual Reality-headsettet, som er designet med udgangspunkt i den nye konsol. Et headset, som er tænkt ind i udviklingen helt fra starten. Virtual Reality er endnu ikke slået igennem, der er nogle rigtig gode spil, men det er ikke hvermandseje endnu. Så de bliver nødt til at optimere på headsettet til den nye generation, siger Palle Havshøi-Jensen.

4

Streaming og abonnementer

(Foto: Fabian Albert © Unsplash)

- Jeg tror ikke, at PlayStation 5 udelukkende bliver en streaming-konsol. Men jeg tror, at der kommer et øget fokus på at kunne streame sine spil, ligesom man streamer sine tv-serier og film i dag. Man kan se, hvordan Netflix og HBO har gjort sit indhug i DVD- og Blu-ray-salget, og jeg tror, at streaming og abonnementsordninger bliver noget, som vi kommer til at se mere til i fremtiden. Sony tilbyder allerede et streaming-abonnement i dag, men jeg tror det vil blive udbygget med PlayStation 5.

Det vides endnu ikke, hvornår PlayStation 5 vil lande på butikshylderne og i webshops verden over, men Palle Havshøi-Jensen er klar med en forudsigelse:

- Jeg tror, det bliver i 2020. På det tidspunkt vil PlayStation 4-konsollen være syv år gammel - og det er en god alder for en spilkonsol at blive pensioneret, fortæller han.

Facebook
Twitter