Spilfirma vil tvinge dig til at opføre dig ordentligt i ikonisk krigsspil

Når det længe ventede 'Battlefield 2042' udkommer, følger der nye spilleregler med det populære skydespil.

Når det næste spil i Battlefield-familien udkommer til november, bliver det med nye fællesskabsregler og værktøjer, der skal sikre en bedre oplevelse. (Foto: © Battlefield 2042, EA)

I krig gælder alle kneb. Og så alligevel ikke helt.

For nu har det ikoniske krigsskydespil 'Battlefield' fra spilstudiet EA udsendt nye retningslinjer for, hvordan man skal opføre sig, når man spiller den kommende udgave af spillet, 'Battlefield 2042'.

- Vi ønsker, at I er stolte af at være en del af Battlefield-fællesskabet – et globalt inkluderende og alsidigt fællesskab, hvor alle racer, seksuelle orienteringer, religioner, baggrunde og nationaliteter er velkomne, skriver spilfirmaet EA blandt andet i en pressemeddelelse.

- Derfor har vi skabt nogle fællesskabsregler, der optegner vores forventninger til de medlemmer af vores fællesskab, som tilslutter os i slagmarken, forklarer selskabet, inden de fremlægger manifestet for god opførsel,.

Det kommer i forlængelse af flere sager om den giftige tone i gamingmiljøet, hvor både spillere og spilindustrien har efterspurgt en kulturændring.

'Battlefield 2042's fællesskabsregler:

  • Behandl andre, som de gerne vil behandles - Find din trop og spil sammen. Vi tolerer ikke spillere, som på negativ vis forstyrrer eller opfører sig skadeligt over for andre.

  • Vær med til at sikre et fair spil – Vær på den rigtige side af kampen. Hvis du ser spillere, der bryder reglerne, så anmeld dem.

  • Del passende indhold – Ingen beskidte kneb. Sørg for at det indhold, du deler, er passende for 'Battlefield'-spillere.

  • Hav æren i behold – Beskyt din trop. Overhold loven i 'Battlefield' og lad være med at deltage i eller opfordre til farlige eller ulovlige aktiviteter.

  • Hvert punkt uddybes yderligere på EA.com.

Der er i øvrigt nærmere tale om regler frem for retningslinjer, kan man forstå, når man læsere videre i deres udmelding.

For overholder man ikke reglerne, kan det få alvorlige konsekvenser.

- Vi kan pålægge din konto restriktioner og tilbagekalde din adgang til 'Battlefield 2042'. Hvis du har gentagende eller alvorlige overtrædelser, kan vi annullere din EA-konto permanent.

Og har man flere konti, så ryger de i øvrigt også i svinget.

Bum.

Det 17. spil i 'Battlefield'-serien udkommer 19. november. (Foto: © Battlefield 2042, EA)

Nye våben i kampen mod dårlig opførsel

På samme tid vil spilfirmaet indbygge nye funktioner i det kommende spil, som er det 17. i spilserien, der skal hjælpe med at håndhæve deres fællesskabsregler.

Som eksempelvis et filter, der fjerner bande- og skældsord fra in-game tekstchat, som tilsyneladende altid vil være aktivt og ikke muligt at slå fra.

Det fortæller Adam Freeman, Lead Community Manager ved EA, i en række tweets torsdag, som løfter sløret yderligere for, hvordan spilfirmaet har tænkt sig at håndhæve deres nye regler.

Samtidig vil de gøre deres rapporteringsværktøj lettere at tilgå, når man vil anmelde en bruger, der forbryder sig mod fællesskabsreglerne:

- (...) når du hjælper os ved at bruge din tid på at udpege dårlig opførsel i fællesskabet, er de værktøjer, du skal bruge er mere tilgængelige og klarere i forhold til hvad du rapporterer, skriver Adam Freeman på Twitter.

Varm luft eller rent faktisk en hjælp?

Men er det bare varm luft og et fint markedsføringsstunt forud for lanceringen af 'Battlefield2042' – eller er det et skridt på vejen mod et mindre 'giftigt' gamingmiljø?

Det er ikke sådan helt lige til at svare på, mener Rune Kristian Lundedal Nielsen, der er lektor ved IT Universitetet i København.

- Det er et kendt problem inden for gaming, og jeg vil gå ud fra, at selv hvis man var ligeglad med det højere formål, så vil EA have en økonomisk interesse i at folk har en god oplevelse, når de spiller deres spil.

Og der skal desværre meget lidt til, før tonen tager en negativ drejning.

- På nuværende tidspunkt viser forskningen, at der med ret stor sandsynlighed kun er en lille del af gamere, der kan betegnes som "toxic", forklarer han.

Altså, spillere, der spreder en dårlig, giftig stemning. Men hvis det kun er et fåtal, hvorfor skal et spil som 'Battlefield2042' så gardere sig mod en lille minoritet?

- Man får hurtigt et indtryk af, at det er sådan kulturen er, fordi en lille, men højtråbende gruppe kan give indtryk af, at det er sådan man opfører sig i et givent spil. Derfor er det vigtigt at slå ned på det med det samme, fordi det ellers spreder sig lynhurtigt, viser forskningen, siger han.

Og så kan man som spiller enten vælge at skride eller at blive.

Eller at anmelde og slå ned på de få brodne kar, som EA nu eksplicit opfordrer sine spillere til.

Filteret, der som en permanent bandeordsstøvsuger skal sørge for at holde in-game chatten ren, tror Rune Kristian Lundedal Nielsen dog ikke så meget på:

- Folk finder lynhurtigt ud af at skrive ordene på en anden måde, så de ikke bliver opfattet af filteret.

Så vil du død og pine skrive et skældsord, så finder du sikkert også en kreativ løsning på at undgå filteret.

Det bedste tip til at undgå chikane og hadefulde kommentarer er derfor stadig ret lavpraktisk, mener Lundedal Nielsen:

- En måde, som mange spillere løser det på, er ved at lave hold af mennesker, som man kender privat. For så snart du ved, hvem folk er, så lægger det en dæmper på kommunikative misforståelser og det allermest giftige, forklarer han.