Spilgigant overrasker og løfter hypen til nye højder: 'De begynder for alvor at vise tænder'

Torsdag aften viste Sony en lang række af deres kommende spiltitler.

En af de helt store overraskelser ved Sonys fremvisning var, at Marvel-mutanten Wolverine får sit eget PlayStation-spil. (© Marvel/Sony Computer Entertainment)

Hvis du har en PlayStation 5, er der efterhånden masser af spiltitler at glæde sig til.

'Spiderman 2', 'God of War: Ragnarok', 'Star Wars: Knights of the Old Republic', 'Grand Turismo 7'.

Det er blot nogle af de mange eksklusive spiltitler, der blev præsenteret på den store PlayStation Showcase torsdag aften.

Her fremlagde Sony i et 40 minutter langt online-indslag på blandt andet YouTube de mange eksklusive titler, man kan forvente til sin PlayStation 5 i fremtiden.

Og på under 24 timer har mange af videoerne allerede fået millioner af visninger, ligesom hypen i kommentarfelterne har fået fuld fart på.

En af de helt store annonceringer ved Sonys præsentation var 'Spider-Man 2' til PlayStation 5. En direkte opfølger til succesen 'Spider-Man' fra 2018, der udkom til PlayStation 4. (© Marvel/Sony Computer Entertainment)

- Det var virkelig et overbevisende show, og jeg var faktisk lidt overrasket over, at de havde så meget indhold med.

Sådan lyder det fra PlayStation-ekspert og chefredaktør på PSLife.dk, Palle Havshøi-Jensen.

Han var blandt de mange millioner fans, som så med under showet.

Han havde frygtet, at det blev en halvlunken affære med få overraskelse.

Det blev det dog langt fra, fortæller han.

- De begynder for alvor at vise tænder nu hos Sony. Jeg sidder ikke med en følelse af at savne noget, for jeg glæder mig egentlig bare til fremtiden. Foråret 2022 bliver travlt for PlayStation-gamerne, der allerede godt kan begynde at spare sammen, siger Palle Havshøi-Jensen.

Satte foden ned

Det er nærmest blevet mere reglen end undtagelsen, at Sony ikke deltager i den gigantiske spilmesse, E3, som de ikke har været en del af siden 2018.

Her er det ellers kutyme, at de største spilselskaber i verden præsenterer nye spil.

Derfor stjal Microsoft med deres Xbox og de kommende eksklusive titler også i den grad gaming-scenen under deres opvisningsshow på E3 tidligere på året.

En begivenhed, der af netmediet Eurogamer blev kaldt for en "game-changer" i den evige konsolkrig mellem Microsoft og Sony.

Palle Havshøi-Jensen er dog ikke i tvivl om, at Sony med deres nyeste show igen har placeret sig i front.

- Sony satte virkelig foden ned. De har været lidt tilbagetrukket de sidste seks måneder og udskudt en masse titler, men de har nu vist, at de er tilbage i topform.

- Og så endda med en lang række af eksklusive titler, hvor mange af dem allerede kommer til næste år, siger han.

Han er især begejstret for, at indholdet i showcasen hovedsageligt tog udgangspunkt i titler til PlayStation 5.

- Deres fokus var i den grad på fremtiden og på PlayStation 5. Og i den forbindelse er det bare vigtigt, at de har så mange store eksklusive titler. Det er det, som i sidste ende kan være med til at afgøre, om folk køber en PlayStation 5 eller en Xbox Series X, forklarer han.

Ligesom de gode gamle dage

Også flere af de store internationale gaming-medier har været begejstrede for PlayStation-fremvisningen.

Det store netmedie Kotaku skrev, at PlayStation virkelig spillede med musklerne, og at eventet var bedre end alle andre gaming-events denne sommer - hvilket altså også omfatter E3.

- De (Sony) annoncerede store titler, en masse CGI og selvfølgelig en håndfuld ting, som ramte ved siden af skiven. Med andre ord: et fuldstændig klassisk spilevent. Men når man sammenfatter det med branchens store tilbageslag under pandemien, var det ligesom at opleve et event fra de gode gamle dage, skriver journalist på Kotaku Ethan Gach.

Opfølgeren til årets spil i 2018, 'God of War', har længe været under opsejling. Under torsdagens PlayStation-show kom det frem, at det bliver udgivet i 2022 med titlen 'God of War: Ragnarok'.

Han mener, at det har været et skævt år for den stor-budgetterede del af spilindustrien, selvom der er udkommet gode spil i 2021.

- Sony præsenterede nogle overraskende og tilfredsstillende spiltitler, der allerede generer hype, mens andre selskaber i langt højere grad har kæmpet for at levere varen, skriver han.