Streaming-gigant presset til forandring: Nu satser de på film

Streaming-tjenesten Twitch, der er kendt for at brugerne live-streamer, mens de gamer, udvider nu med film.

'Tom Clancy's Jack Ryan' er blandt de titler, som det forventes at brugerne kan se sammen på Twitch. (© Amazon Prime)

En god gang popcorn, godt selskab og en god film - findes der noget bedre?

Det skulle måske lige være, hvis man kunne nyde det i selskab med den Twitch-streamer, som man allerbedst kan lide. Og netop dét får man mulighed for i den nærmeste fremtid.

For nyligt sendte Twitch nemlig en række invitationer ud til en håndfuld af de større streamere, som bruger platformen. Et par af dem, heriblandt Brandon “dmbrandon” Nance, har delt screenshots af invitationen på Twitter:

- Jeg har pitchet denne ide til Twitch ufatteligt mange gange. Og nu er vi her. Jeg glæder mig så meget, tweeter Brandon “dmbrandon” Nance.

Twitch er ejet af Amazon, som også ejer streaming-tjenesten Prime Video. Det er udvalgt indhold fra sidstnævnte, som Twitch-streamerne vil have mulighed for at dele med deres seere.

Det kræver blot, at seerne har et Twitch Prime abonnement, som giver en række fordele, såsom eksklusive reaktions-ikoner i chatten, ét gratis kanal-abonnement om måneden, og - snart - muligheden for at kunne se film med udvalgte Twitch-streamere.

Mængden af indhold som kan streames er begrænset i starten, men vil sandsynligvis blive større med tiden. Af titler nævnes bl.a. 'Pokémon' og 'Tom Clancy’s Jack Ryan'. Amazon har produceret en lang række eksklusive film og tv-serier, så det virker oplagt, at disse vil være tilgængelige for Twitch-streamere med tiden.

Twitch må udvikle sig, for at være foran

En af grundene til det nye tiltag skal findes i, at nye streamingplatforme forsøger at bevæge sig ind på det marked, som Twitch har domineret i flere år. Sådan lyder det fra Thomas Bense, chefredaktør på spilmediet Pixel.tv.

- Twitch udvider forretningsområdet, og finder nye muligheder at skabe en indtægt på, fordi konkurrencen er blevet hårdere, fortæller han.

- Andre udbydere er kommet til, og de vil prøve at lave en lignende platform. Jeg tror, at der vil blive en større kamp om at have de bedste streamere tilknyttet eksklusivt til Twitch, siger Thomas Bense og fortsætter:

- Det vil også blive endnu mere normalt, at det ikke er gaming som er omdrejningspunktet, når man streamer, hvilket det i høj grad har været indtil nu. Eksempelvis madlavning, make-up guides og lignende indhold vil fylde langt mere i fremtiden. Når Amazon en dag for alvor rykker ind i Danmark, vil vi nok også se Twitch have en endnu større kobling til eksempelvis onlinehandel.

Amerikanske Tyler 'Ninja' Blevins, der er blandt verdens største Fornite-streamere, skiftede tidligere på året fra Twitch til konkurrenten Mixer. (© ESPAT Media © Getty Images)

For nyligt skiftede streameren Shroud fra Twitch til konkurrenten Mixer, som er ejet af Microsoft. Tidligere på året gjorde en anden populær streamer, Ninja, det samme. Det er, ifølge Thomas Bense, også et tegn på den øgede konkurrence, som Twitch begynder at kunne mærke.

Streamerne tager godt imod muligheden

Men en ting er internationale streaming-stjerner. Der findes også mange danske streamere på Twitch, som blandt andet lever af at streame, mens de gamer.

En af dem er Jens "Wonderbai" Sætter-Lassen. Spørger man ham, så er det kun positivt, at Twitch udvider mulighederne for at skabe indhold til platformen.

Jens Sætter-Lassen er en af de største, danske Twitch-streamere under navnet 'Wonderbai'. (© Wonderbai)

- Jeg tænker umiddelbart, at det er en meget sjov feature siger han, og fortsætter:

- Jeg tror stadig, at gaming bliver mit hovedfokus, men det skal da prøves. Så længe det gribes rigtigt an, så tror jeg bestemt, man kan gøre noget fedt med det.

Twitch Watch Parties testes lige nu af Amazon som et forsøg. Hvornår funktionen endelig lanceres, vides endnu ikke.