Succesfuld spilkonsol fylder 5 år: Her er de bedste spil til PlayStation 4 - og ét der er overset

PlayStation-ekspert udpeger 'Spider-Man' og 'God of War' som nogle af de spil til Sonys succes-konsol, man ikke kan komme udenom.

(© Sony Interactive Entertainment)

Sonys PlayStation 4-konsol kan i dag fejre femårs fødselsdag med over 86 millioner solgte enheder i bagagen og over 777 millioner solgte spil.

Det er denne generations mest populære konsol - og har været det siden udgivelsen tilbage i efteråret 2013.

I den anledning kigger PlayStation-ekspert og redaktør på PSLife.dk, Palle Havshøi-Jensen, tilbage på gaming-mastodontens største og bedste spil og ét spil, der blev glemt midt i den kolossale succes. Se den ikke-rangerede liste nedenfor.

- Det gik op for mig, at alle spillene, jeg er endt med at vælge, er store single player-spil. Jeg kunne ikke rigtigt få øje på nogle deciderede multiplayerspil, der er udkommet eksklusivt til PlayStation 4 siger han og fortsætter:

- Selvom et par af de spil, jeg har valgt, har noget multiplayer påklistret. Så PlayStation 4 har åbenbart udmærket sig ved store singleplayer-oplevelser, lyder det fra Palle Havshøi-Jensen.

1

'The Last of Us: Remastered': Sætter nye standarder for historiefortælling

(© Naughty Dog)

- 'The Last of Us: Remastered' fra 2014 er en genudgivelse af PlayStation 3-spillet, der kom året før. Det er firmaet Nautghy Dog, der er delvist ejet af Sony, der står bag det her action-eventyr, der virkelig viste, hvad konsollen kunne. Det satte nye standarder for grafik, og hvordan en historie skulle fortælles med filmiske virkemidler, lyder det fra Palle Havshøi-Jensen.

- Det her spil foregår tyve år efter et udbrud af svampesporer, der har lagt USA øde og gjort folk til noget, der minder om zombier. Den ene hovedperson, Joel, skal eskortere pigen Ellie tværs gennem landet i jagten på en kur mod denne her sygdom, der plager landet. For Ellie er nemlig immun og bærer måske nøglen til en kur, så han skal sørge for, at hun overlever, siger han.

2

'Marvel's Spider-Man': Must have, hvis du er superhelte-fan

(© Sony Interactive Entertainment)

- Der har været rigtig mange sløje superheltespil tidligere. Der var lige et par gode Batman-spil, men ellers har de fleste spil med superhelte været dårlige. Og på en eller anden måde har Sony fået det her scoop med Marvel. 'Marvel's Spider-Man' er et superfedt openworld-spil med Spider-Man i hovedrollen i en rigtig godt fortalt historie. Også set fra Peter Parkers vinkel - ikke kun Spider-Mans. Det her er spillet man skal have som superheltefan, siger Palle Havshøi-Jensen.

- Spillet er med til at definere PlayStation 4 på den måde, at det er ret unikt, at de her store spil baseret på en licens kommer eksklusivt til én konsol. De her rettigheder er jo megadyre, og man vil som rettighedshaver gerne have dem ud til mange platforme. Så det er årets scoop for Sony, at de har denne her titel eksklusivt, lyder det fra PlayStation-eksperten.

3

'Uncharted 4: A Thief's End': Ren Indiana Jones-action

(© Naughty Dog)

- Det er også Naugthy Dog, der har leveret 'Uncharted 4: A Thief's End'. Det er fjerde og sidste spil i 'Uncharted'-serien med Nathan Drake i hovedrollen og endnu et spil fra Naugthy Dog, som gerne vil vise, hvad platformen teknisk er i stand til. Det leverede en hidtil uset grafisk kvalitet. Hver gang, Naughty Dog kommer med noget, rykker de platformen lidt mere. Det er sådan en titel, som Xbox- og PC-ejere gerne så udkomme på deres platform, siger Palle Havshøi-Jensen.

- Serien har kørt siden PlayStation 2, og det er ren Indiana Jones-eventyr, hvor du svinger dig rundt i junglen. Teknisk er spillet helt i top, og det er svært at sætte en finger på, hvad der gør det så fedt. Det har bare X Factor'en og er dét federe end 'Tomb Raider' og lignende spil. Naughty Dog har en evne til at levere spil, som en film du deltager i, lyder vurderingen fra Palle Havshøi-Jensen.

4

'God of War': En rørende spiloplevelse

(© Sony Interactive Entertainment)

- Sony valgte med det her spil at reboote 'God of War'-serien, som har eksisteret lige så længe, jeg kan huske. Man spille hovedpersonen Kratos, der i dette nye, fabelagtige eventyrspil har fået en søn og ikke længere er en endimensionel gudedræber, som i de tidligere spil. Nu er han far og skal forholde sig til nogle flere ting, siger Palle Havshøi-Jensen.

- Det flytter grænsen for, hvordan en historie skal fortælles. Han er blevet far og har mistet sin kone og skal beskytte sin søn mod den grumme, nordiske mytologi, hvor det hele foregår i. Og sønnen udvikler sig også i forhold til sin far. Det er meget rørende, siger han.

5

'Hell Blade': Den oversete perle, som blev glemt i forvirringen

(© Ninja Theory)

- 'Hell Blade: Senua's Sacrifice' er virkelig en perle og noget så sjældent som et spil, der har noget på hjerte. Man spiller en pige med en psykisk lidelse. Den måde, spillet illustrerer, hvordan de har det, det er fantastisk. Hun hører stemmer, synsfeltet bliver forvrænget, og man kan næsten sætte sig ind i, hvordan folk har det, siger Palle Havshøi-Jensen.

- Det har noget på hjerte, og det prøver at fortælle en historie om noget, som mange har haft inde på livet i en eller anden form og stiller spørgsmål ved, hvordan man tackler pyskiske lidelser. Det er ikke et spil, man har hørt så meget om. Der var ikke meget markedsføring af spillet, og Sony var ikke inde over på nogen måde. Så det er i hvert falden glemt perle, lyder vurderingen af 'Hell Blade: Senua's Sacrifice' fra Palle Havshøi-Jensen.

Facebook
Twitter