Trak stikket efter hadefulde beskeder: Nu er internet-stjerne tilbage - uden at vise ansigt

Gameren Imane "Pokimane" Anys er nu tilbage foran sit webcam i en animeret udgave.

- Nogle gange er det bare trættende, at folk kommenterer på én, siger gameren Imane "Pokimane" Anys, der nu optræder i en animeret udgave. (Foto: Leon Bennett © Getty Images)

Når gameren Imane "Pokimane" Anys går live foran sit webcam på 5,5 millioner følgere på gamer-platformen Twitch, kan man se hende reagere på de spil, hun spiller, eller se hende besvare de endeløse mængder af kommentarer, hun får.

Men for lidt over en måned siden sagde Pokimane stop, fordi hun efter eget udsagn var "udbrændt".

I sidste uge vendte den marokkansk-canadiske internetpersonlighed så tilbage til den populære platform, men i en helt anden udgave.

Nu kan man ikke længere se hendes ansigt – i stedet streamer hun nu som en animeret avatar.

Fænomenet kaldes VTubers og går ud på, at avataren ligner én selv, men i en stil som minder om japanske anime-figurer. På den måde kan man lave videoer og streame uden at skulle vise sit eget ansigt foran kameraet.

- Streams uden ansigt er så komfortabelt, har Pokimane for nyligt sagt under en livestream ifølge gamermediet CCN.

- Nogle gange er det bare trættende, at folk kommenterer på én. Jeg vil hellere have, at folk kommenterer denne søde anime-tegning af mig, fortsatte Pokimane.

Imane "Pokimane" Anys har gennem tiden flere gange oplevet at blive udsat for grimme og hårde kommentarer under sine livestreams.

Det skete blandt andet, da hun for et par år siden lavede en livestream uden makeup, da hun ville vise sine følgere, hvad det kræver af tid og energi at forberede sig.

Det fik blandt andet brugere til at kalde hende "ulækker" og et "monster".

Imane "Pokimane" Anys har gennem tiden flere gange oplevet at blive udsat for grimme og hårde kommentarer under sine livestreams. (Foto: Noam Galai © Getty Images)

Chikane og respektløst sprog mod kvindelige gamere er langt fra enestående. Det har Sara Miller, der er vært på Ultra Gaming, tidligere udtalt til dr.dk.

- Folk skriver en masse ubehagelige ting, uanset hvilket socialt medie, jeg er på. Jeg kan godt studse over, hvorfor folk skal være sådan over for mig, når de ikke rigtig kender mig, fortalte hun.

Det kan handle om alt fra, at folk synes, Sara Miller er dårlig til et givent spil, til at de synes, hun er grim.

Det er især helt unge personer, der skriver til hende, og de personer er oftest drenge.

- Det er nok bare, fordi det er dem, der er flest af. Gamingbranchen er stadig meget mandsdomineret, og det gør det svært for kvinderne at være med, udtalte hun tidligere i år.

Kritiseret for brug af avatar

Hvis Pokimane troede, at hendes beslutning om at skifte sit ansigt ud med en animeret avatar var ensbetydende med, at hun ville undgå kritik, kan hun godt tro om.

Flere beskylder nemlig streameren for at ville tjene penge på trenden, der bliver mere og mere lukrativ.

- Du er allerede kendt og har før vist dit ansigt. Hvorfor nu? Der er så mange små VTubers, der fortjener anerkendelse! Du hopper med på en trend, og mætter markedet endnu mere! Hvor vover du!, skriver en VTuber, der selv benytter sig af en animeret avatar.

Andre var dog mere velkomne overfor Twitch-streameren.

- Velkommen til fællesskabet. Du skal aldrig undskylde, fordi du finder det sjovt at blive VTuber! Vi er et dejligt og velkomment fællesskab, og vi er alle glade for, at du er kommet til, skrev en anden.

Den megen virak, der fulgte i kølvandet på Imane "Pokimane" Anys animeret avatar, har sidenhen fået hende til at komme med et modsvar.

Her siger den 24-årige streamer blandt andet, at det ikke var hendes mening at træde nogen over tæerne.

- Jeg forstår, hvad I mener, og I har ret til jeres mening. Jeg synes, det her er så cool, og det er et fantastisk alternativ for alle, der ikke vil have sit ansigt foran kameraet. Jeg ønsker jer og hele fællesskabet det bedste, og jeg vil lytte til folks feedback og gøre mit bedste for at være hensynsfuld, skrev hun på Twitter.