Tusinder følger med: Ludwig har live-streamet fra sit soveværelse i flere uger i træk

Twitch-brugeren Ludwig Ahgren livestreamer uafbrudt fra sit soveværelse.

Twitch-streameren Ludwig Ahgren har nu streamet i 25 dage og fortsætter stadig. (© Screenshot fra 'Ludwigs' Twitch-stream)

Hvad ville du synes om, at titusindvis af mennesker fulgte med i dit liv 24 timer i døgnet gennem en computerskærm, hvor alle ville se dig sove, spise, træne og have venner på besøg?

Hvis det ikke lyder som noget for dig, så skal du nødig ønske at være i Twitch-streameren Ludwig 'Ahgrens sko lige nu.

Han er nemlig i gang med at streame live fra sit soveværelse gennem streamingplatformen Twitch - og det har han i skrivende stund gjort i 25 dage i træk.

Ludwig Ahgren er i gang med et såkaldt "subathon", hvor brugere kan forlænge en timer, der tæller ned til slutningen af streamen, ved at tegne abonnement til hans profil.

Når en bruger vælger at abonnere for et beløb på 31 kroner, stiger timeren således, og de mange brugere har konstant formået at forlænge streamen.

Faktisk er der flere end 200.000, der lige nu abonnerer på Ludwig Ahgrens konto, og det er så voldsomt et tal, at han nærmer sig rekorden for flest abonnenter på hele platformen. Den gamle rekordholder hedder Tyler 'Ninja' Blevin, og han er en af verdens største streamere. Han nåede i april 2018 op på 269.154 abonnenter.

Spørgsmålet er dog, om Ludwig Ahgren når rekorden, da der de seneste dage har været perioder - blandt andet når han har sovet - hvor timeren har været så lav, at den har været tæt på at gå i nul.

Forleden var timeren endda nede og ramme seks sekunder, før streamen ville stoppe, men indtil videre har Twitch-fællesskabet dog kontinuerligt forlænget streamingen ved at abonnere - til stor glæde for de mange Twitch-brugere.

En skriver blandt andet: "LMAO, det stopper aldrig!"

Han har har tidligere udtalt under streamingen, at han vil stoppe med at streame, hvis den når 31 dage.

Tjener millioner på at streame

Ludwig Ahgrens subathon tjener dog også et andet formål end at få nye abonnenter. Streamen inkasserer nemlig løbende store summer, da han, udover det faste abonnementgebyr på 31 kroner, også får tildelt donationer af de mange brugere, der ser med.

Beløbet lyder på næsten over tre millioner kroner i skrivende stund, men stiger stadig. På et tidspunkt tjente han blandt andet over 125.000 kroner på kun ti minutter.

Streameren har dog fortalt, at han, efter egne beregninger, kan ende med kun at slippe afsted med cirka 0,6 procent af den store indtjening.

Twitch tager nemlig en stor del af pengene, da han tidligere har indgået en aftale med streamingplatformen om et partnerskab. Ludwig Ahgren vil derudover også skulle betale en stor del af pengene til skat i Californien, hvor han streamer fra, samt et beløb til forskellige moderatorer, der sørger for, at chatten ikke fyldes med krænkende beskeder.

Amerikanske Tyler 'Ninja' Blevins, der er blandt verdens største streamere, har lige nu rekorden for flest abonnenter på Twitch med 269.154. I 2019 valgte han at skifte til den tidligere platform Mixer, men er siden vendt tilbage til Twitch. (© ESPAT Media © Getty Images)

Bør der sættes grænser?

Den lange, uafbrudte stream har dog fået nogle til at stille spørgsmål ved det etiske aspekt i at afholde et streaming-maraton.

For nok er det en smart måde at tiltrække nye abonnenter på, men kan det i sidste ende være usundt, spørger Cody Gravelle, der er spilanmelder på netmediet Screenrant.

Han understreger dog, at streamingen i sig selv ikke er farlig, da Ludwig Ahgren sover regelmæssigt, tager pauser fra at sidde foran computeren for at gå i bad, lave bad og lave træningsøvelser.

Ludwig Ahgren bryder ligeledes heller ingen regler, da Twitch ikke har et regelsæt, der sætter en stopper for disse maraton-lignende streams.

Faren ligger, ifølge Cody Gravelle, nærmere og lurer i Twitch-platformens fremtid.

Flere brugere har tidligere udtrykt bekymring om streamingtjenestens manglende evne til at beskytte sine brugere. Blandt andet har flere af dem fortalt om stalkere, mens en streamer i 2017 døde, imens han forsøgte at streame i 24 timer. Det skal dog siges, at man ikke ved, hvad streameren døde af.

Cody Gravelle frygter, at der i fremtiden vil komme endnu vildere forsøg på at holde streams i live for at tjene penge, og at det i værste tilfælde kan have konsekvenser for streameres fysiske og mentale helbred.

Han argumenterer derfor for, at der skal indføres flere regler og foreslår blandt andet, at Twitch indfører en 24-timers regel, hvor man efter 24 timers live-streaming tvinges til at være offline noget tid, inden man igen kan streame live.