Ultra-voldeligt spil imponerer: 'Det er over the top-blodigt!'

Det er så vanvittigt, at man sidder og griner undervejs, lyder det fra spilekspert.

Efter en forgænger, der ikke gjorde stort væsen af sig, er 'Gears of War'-serien for alvor tilbage med 'Gears 5'. (© The Coalition)

Der er 'Halo'-serien, 'Forza'-serien, og så er der 'Gears of War'-serien.

De tre spilserier er bredt anerkendt for at have været med til at definere Xbox-konsollerne gennem tiden.

Og nu er der nyt i den sidstnævnte serie. For efter 'Gears of War' et, to, tre og fire er femmeren nu landet under titlen 'Gears 5'.

Bevæbnet med overdimensionerede våben skal man endnu engang kæmpe sig igennem horder af koldblodige rumvæsener, så blodet sprøjter til alle sider.

Ifølge Troels Møller, der er redaktør på Troldspejlet, er de overdrevent voldelige elementer da også en stor del af charmen ved den populære spilserie.

- Det har altid ligget lunt i svinget, når det kommer til blod og indvolde. Man har jo et maskingevær med en motorsav for enden, så når man har skudt lidt, og fjenden ikke kan rejse sig, så kan man lige gå hen og skære dem i smadder, siger Troels Møller og fortsætter:

- Det er på ingen måde realistisk. Det er over the top-blodigt! Men det er lavet med et glimt i øjet. Så man sidder også og griner lidt undervejs, fordi det er så vanvittigt.

Der er nok af frygtindgydende rumvæsener at kaste sig over med et arsenal af vilde våben. (© The Coalition)

Retter op på forgængerens fejl

Anmelderne er heller ikke i tvivl om, at 'Gears 5' bringer serien tilbage på sporet efter en firer, der ikke levede op til de forventninger, som den oprindelige trilogi havde skabt.

Epic Games stod bag de første tre spil i serien, som senere blev overtaget af The Coalition, som altså ikke var lige så driftssikre, da de kastede sig over den fjerde installation i serien.

- Man kunne godt mærke, de var nye og lige skulle finde deres fødder i både genren og universet, de var trådt ind i, fortæller Troels Møller.

Men det er der altså rettet op på med 'Gears 5'.

IGN får spillet karakteren 8,8 ud af 10 og bevingede ord med på vejen til hovedrollerne:

- Den imponerende singleplayer-mode er et håndfast bevis på, at det – i hvert fald for nu – er disse fæhoveder, og ikke Halos supersoldater, der er stjernerne i den mest elskelige serie på Xbox, skriver de.

Samme begejstring finder man også på Kotaku, der ikke giver karakterer, men roser spillet for at finde tilbage til rødderne.

- Det kødfulde hjerte i 'Gears 5' består af mere af alt det bedste fra 'Gears of War'. Det er stadig en sammensmeltning af smukke skyderier med en yderst tilfredsstillende våbensamling.

I 'Gears of War'-serien spiller man som en af de såkaldte COG-soldater, der på vegne af menneskeheden ligger i krig med 'The Locust Horde', der udgøres af alverdens skrækindjagende monster-typer. (© The Coalition)

Får ros for kvindelig hovedkarakter

I 'Gears 5' er det som noget nyt også første gang, hovedrollen indtages af en kvindelig karakter, soldaten Kait Diaz.

Det er noget, der ikke er gået ubemærket hen hos instruktøren af den oprindelige trilogi, Cliff Bleszinski, der på Twitter hylder de nye udviklere for at bringe en kvinde i front.

- Det skal ikke være nogen hemmelighed; at se en kvinde på forsiden af et 'Gears'-spil gør mig glad. Jeg blev i årtier fortalt, at 'spil med kvindelige hovedroller ikke sælger'. Så kald mig en socialretfærdighedsforkæmper, hvis du vil. Jeg nyder bare at se kvinder sparke røv. Det har jeg altid gjort, skriver Cliff Bleszinski.

Valget af Kait Diaz som spillets hovedrolleindehaver er da også et godt valg, hvis man spørger Troels Møller, der mindes, hvordan hovedrollen i spillets forgænger var et stereotypt muskelbundt af en mand, der ikke ligefrem besad en stor personlighed.

- Der var ikke så meget dybde at hente. Men Kait Diaz er en meget mere afrundet figur med en omfangsrig forhistorie, lyder det fra Troels Møller.

'Gears 5' har særligt fået ros for sin hovedrolle med en gribende historie, der i flere anmelderes optik hæver spillets underholdningsniveau. (© The Coalition)

Han roser særligt skuespillet og replikkerne, som ikke tager unødige hensyn til kønnet på karakteren.

Det er ifølge Troels Møller nemlig ikke altid en selvfølge.

- I 'Wolfenstein: Youngblood', der udkom tidligere på året, var det som om, udviklerne var bange for, at de to kvindelige hovedroller ikke var seje nok, så de havde skrevet en masse åndssvage oneliners, siger han og fortsætter:

- Kait Diaz i 'Gears 5' virker meget mere som et rigtigt menneske. Et hårdt menneske, der gør, hvad der skal til for at løse sin opgave. Og jeg blev af samme grund også helt opslugt af historien, der var både rørende og spændende til et punkt, hvor jeg sad og trak vejret intenst, når det blev vildt.

Har du lyst til at give dig i kast med en af de største Xbox-serier, kan du gøre det på Xbox One eller på PC, hvor 'Gears 5' netop er udkommet.

Facebook
Twitter