Undskyldte sexchikane for én måned siden: Nu bliver firma bag kæmpe spilsucces igen ramt af anklager

Ubisoft i Singapore bliver undersøgt af myndigheder efter anklager om sexchikane og diskrimination.

Ubisoft står bag spil som blandt andet 'Assassin's Creed'. Selskabet har tidligere smidt ansatte hjem på grund af dårlig opførsel. (© pr-billede)

Den franske spilproducent Ubisoft, der blandt andet står bag kæmpe spilsucceser som 'Assassin's Creed', er endnu engang havnet i en sexchikane-sag.

Denne gang på deres lokale kontor i Singapore.

Det offentlige kontrolorgan Tafep, der arbejder med medarbejderes rettigheder i den asiatiske østat, har indledt en undersøgelse af forholdene i Ubisoft.

Det sker, efter, at myndighederne har modtaget anklager om sexchikane og diskrimination på det lokale Ubisoft-kontor i Singapore.

Mediet Kotaku har i sidste måned beskrevet Ubisoft i Singapore, som "kendt for at være et af de værste Ubisoft-studier", og som stedet, hvor "folk fra andre studier kom forbi og tænkte: Hvad fanden er der galt her?"

Her blev der blandt andet beskrevet sexchikane, mobning fra lederne og ulige løn blandt de ansatte.

Kan føre til bøder og fængsel

Hvis Ubisoft bliver fundet skyldig i anklagerne, kan det ifølge mediet The Straits Times betyde, at Ubisoft i Singapore skal ansøge om nye arbejdstilladelser for sine udenlandske medarbejdere, som kan tage op til 24 måneder.

Antallet af ikke-lokal arbejdskraft menes at tælle over halvdelen af studiets ansatte. Desuden kan sagen føre til bøder og fængselsdomme, skriver mediet fra Singapore.

Allerede efter at Kotaku beskrev anklagerne, udtalte Ubisoft-kontorets leder sig.

- Vi bliver nødt til at ændre den måde, vi bliver opfattet, og den måde vi opfører os på internt, sagde Darryl Long ifølge The Straits Times.

Ubisoft står også bag spil som 'Far Cry'. Ubisoft menes at have omkring 5000 ansatte i cirka 20 forskellige lande. (© pr-billede)

Sommeren fyldt med dårlige sager

Spilbranchen har i længere tid været ramt af den ene møgsag efter den anden, som til forveksling ligner sagen fra Singapore.

Tidligere i denne måned sagsøgte amerikanske myndigheder selskabet Activision Blizzard, der står bag blandt andet 'World of Warcraft'.

Her blev spilproducenten beskyldt for sexchikane igennem flere år og for at have diskrimineret kvinder.

Og så sent som i juli beklagede Ubisoft over for alle sine ansatte, hvis de havde oplevet lignende hændelser.

Den beklagelse kom i kølvandet på, at flere ansatte var blevet smidt på tvungen orlov, efter at ansatte havde fortalt om diskrimination, sexisme og sexchikane.

FacebookTwitter