Vampyrzombie eller sexsymbol? Fans kan ikke få nok af monster i nyt gyserspil

Hun er næsten tre meter høj, vejer knap 300 kilo og er zombie. Og nettet kan ikke få nok af hende.

Lady Dimitrescu er på nettet også kendt som den høje vampyrkvinde. Hun er en af de primære figurer i spillet 'Resident Evil Village'. (© Capcom)

Hun har høje hæle, kæmpe hat og bor sammen med sine tre døtre og en flok zombier lavet af klamme insekter på sit slot.

Hun er ualmindelig høj. 290 centimeter for at være lidt mere præcis, hvis man tæller hælene og hatten med. Og så har hun negle, der kan blive lange som sabler, og hun er ikke bange for at bruge dem.

Hvis du på en af dine daglige ture rundt på nettet ikke er stødt ind i hende i form af et meme eller video, så får du hendes navn lige her: Lady Dimitrescu.

Hun er en af de ubehagelige bekendtskaber, som hovedpersonen i det nye 'Resident Evil'-spil, Ethan Winters, møder på sin vej gennem et apokalyptisk zombieunivers, hvor han skal forsøge at redde sin datter.

Hun har været længe ventet, da man har vidst, at Lady Dimitrescu ville være med i det nye spil, og det ser ud til, at det har været ventetiden værd. Fansene af spillet virker nemlig nærmest besatte af hende, efter det udkom i fredags.

På de sociale medier flyder det over med både memes, tegninger og videoer af fans, der skaber deres egne versioner af den 60'er-inspirerede zombie.

Flere skriver, de ikke kan få nok af at spille, og nogle begræder endda, at de er lykkedes med at dræbe hende i spillet.

Et amerikansk spilmedie har endda fået en sexekspert til at kigge på den høje spilkarakter med sexologbriller for at forstå, hvorfor den kvindelige zombievampyr får både kvinder og mænd til at falde pladask for en fiktiv person fra et spil.

En af årsagerne skulle ifølge Complex' interview være, at store personer i den vestlige kultur anses som værende magtfulde, hvilket også passer meget godt til Lady Dimitrescu i spillet, som styrer Castle Dimitrescu, døtrene og slottets inventar af insektzombier. Og det magtfulde i karateren tiltrækker altså spillets fans.

Hun er en powerkvinde

Nogenlunde samme konklusion har Thomas Bense. Han er stor fan af 'Resident Evil'-spillene, selvom han synes, at det nye i rækken, 'Resident Evil Village', er "lidt for meget 'Call of Duty' og lidt for lidt 'Resident Evil'".

- Lady Dimitrescu er en megafed karakter og en powerkvinde, som går igen, når man er ude på det store internet. Årsagen er nok, at mange synes, hun er fræk, og at der er masser af sexede undertoner, hvor hun blandt andet drikker Ethan Winters' blod, samtidig med at hun er et monster, siger Thomas Bense, der er redaktør på gamingmediet Pixel.tv.

Han forklarer, at hun er en gennemgående figur i det nye spil, der gentagne gange forsøger at tage livet af hovedkarakteren, og at spilproducenten Capcom faktisk ofte bruger stærke kvinder i deres 'Resident Evil'-spil – også som de onde – og nævner blandt andre figurerne Jill og Claire som eksempler.

Selvom Lady Dimitrescu er ond, er flere begejstrede over figuren. En af årsagerne er ifølge Thomas Bense, som er redaktør på gamingmediet Pixel.tv, at flere gamere finder det attraktivt, at hun er en powerkvinde. (© Capcom)

Lady Dimitrescu har svært ved at dø - og specielt nu

Lady Dimitrescu er dog også genstand for kritik i visse hjørner af internettet, fordi nogle mener, hun stjæler billedet.

- Hun deler også lidt vandene, fordi nogle mener, at hun stjæler billedet fra Ethan Winters, fordi det er hende, der bliver talt og skrevet om, siger Thomas Bense.

'Resident Evil' er allerede udkommet i flere officielle udgaver, siden spillet første gang kom i handlen i 1996. Spillets succes har endda fået Netflix til at producere en animeret serie om spillet, der ventes at udkomme i år.

Derfor forestiller Thomas Bense sig også, at vi kommer til at se mere til den meget høje powerkvinde i fremtiden.

- I spillet finder man ud af, at hun er svær at dræbe, selvom man egentlig tror, man har dræbt hende. Så spillet lægger op til, at hun sagtens kan komme igen, og det forestiller jeg mig også vil ske, når hun er blevet så populær, siger Thomas Bense.

Lady Dimitrescu har nærmest fået mere hype end hovedfiguren Ethan Winters har fået i forbindelse med lanceringen af spillet 'Resident Evil Village'. (© Capcom)
Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk