Vantro fans efter PlayStation 5-afsløring: 'Hvad er det, jeg lige har set?'

Hundredtusindvis af forventningsfulde fans så med, da Sony afslørede PlayStation 5.

Sony havde annonceret, at de havde meget nyt at fortælle om PlayStation 5. Men hvordan konsollen ser ud, lader vente på sig. (© Getty Images)

- Hvad er det, jeg lige har set?

- Hvor er konsollen?

- Hvad foregår der?

Det var kommentarerne, der fyldte chatten blandt forventningsfulde fans, da Sony onsdag aften præsenterede deres nyeste konsol i en live YouTube-video, hvor hundredtusinde spændte spilfans så med.

Men præsentationen var langt fra, hvad de fleste spilfans havde forventet, da Sony offentliggjorde, at de ville have nyt at fortælle om PlayStation 5.

Sådan så det ud, da Mark Cerny, ledende designer bag PlayStation 5, præsenterede alle de tekniske detaljer om konsollen. (Foto: Screenshot fra YouTube)

I live-videoen, hvor over 650.000 spilfans så med, afslørede Mark Cerny, en af de ledende skikkelser bag PlayStation 5, nemlig alle detaljer om spilkonsollen.

Som i alle detaljer om konsollen.

Og det skabte undren blandt fans. For hvor var konsollen - og spillene?

Spørger man PlayStation-ekspert og chefredaktør på PSLife.dk, Palle Havshøi-Jensen, så er der en god grund til, at mange så forundret med:

- Præsentationen var slet ikke tænkt til spilfans. Den var tænkt til spiludviklere, og fordi coronakrisen aflyste en spiludviklerkonference, valgte Sony at livestreame præsentationen i stedet for, forklarer Palle Havshøi-Jensen og fortsætter:

- Den gav ingen mening for almindelige mennesker. Men jeg tror, at Sony havde brug for at offentliggøre nyt om PlayStation 5-konsollen, fordi Microsoft fortæller så meget om deres kommende Xbox-konsol. Og fordi fans på forskellige spil-fora og reddit var begyndt at spekulere i, hvad pokker der sker med konsollen. Hvorfor hører vi ikke noget?

PlayStation-ekspert: 'Vi skal stadig glæde os'

Men selvom præsentationen var pakket ind i tekniske termer og redegørelser, er der alligevel mange nye oplysninger til de særligt teknisk interesserede.

Mark Cerny brugte lang tid på at forklare, hvordan skiftet fra en almindelig harddisk til en SSD-harddisk kommer til at gøre en stor forskel, når man sidder og gamer.

- Der er ingen loading-skærme, og spillene er klar på et øjeblik, lød det blandt andet fra Mark Cerny i præsentationsvideoen.

Herefter faldt snakken på ray tracing-teknologien, der kommer til at ændre, hvordan de kommende spil kommer til at se ud gennem avanceret lys-teknologi. Og til slut kom Mark Cerny omkring arbejdet med lyddesign i de kommende PlayStation-spil, som også vil være et massivt fokuspunkt for spilgiganten.

På trods af, at præsentationen var en tør og teknisk omgang, og der ikke blev fremvist nogen konsol eller spil, så er der ingen grund til at bekymre sig som spilfan:

- Vi skal stadig glæde os til PlayStation 5. Der er mange ting, der tyder på, at konsollen bliver rigtig kraftig. Man skal passe på med at sidde og sammenligne tekniske specifikationer, for det kommer an på, hvilke spil der udkommer - og hvordan de udnytter maskinens potentiale, forklarer Palle Havshøi-Jensen.

Microsoft klar til kamp

Som nævnt er det ikke kun Sony, der er på vej med nyt grej. Også Microsoft er på vej med en spritny konsol senere på året.

Xbox Series X er navnet - og ligesom med PlayStation 5, kan vi forvente store opgraderinger over hele linjen i forhold til gigantens tidligere konsoller.

Sådan ser den ud. Microsofts kommende konsol: Xbox Series X. Konsollens design er blevet rost meget af internationale spilmedier og fans, efter den blev afsløret i december 2019. (© Xbox/Microsoft)

- Den er rigtig kraftig. Den er op til fire gange stærkere end deres nuværende konsol, Xbox One X, der er deres kraftigste maskine lige nu. Det er fandeme hurtigt. Den nye Xbox vil være i stand til at levere op til 8K-opløsning og vil anvende en helt ny teknologi kaldet ray-tracing, der gør det muligt at levere realistisk lyssætning i spillene, har Troldspejlets Troels Møller tidligere fortalt til dr.dk.

I en serie af videoer på Xbox' YouTube-kanal kan man se, hvordan den kommende konsol sammenligner sig med den nuværende Xbox-konsol. En af videoerne, der er set over to millioner gange, sammenligninger eksempelvis loading-tid - altså hvor hurtigt et spil starter op og er klar (Spoiler alert: Der er massiv forskel!).

Nu er kortene på bordet. Hvem der kommer til at sælge flest konsoller sidst på året, vil tiden vise. Men én ting er sikkert: Der er rigtig meget at se frem til, hvis du er spilfan.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk