Verdens største youtuber erklærer krig mod streaming-gigant

PewDiePie vil snart være at finde på en helt ny platform.

PewDiePie har i skrivende stund 93 millioner følgere på Youtube. Nu skifter han streaming-platformen Twitch ud med det spritnye Dlive. (Foto: Dave J Hogan © Getty Images)

Verdens største youtuber indtager nu en helt ny platform.

Den populære svensker, der har over 90 millioner følgere, har nemlig lavet en aftale med tjenesten Dlive, hvor han fremover vil live-streame, når han spiller tidens populære computerspil som 'Fortnite' og 'Apex Legends' - eller hvad han nu vælger at spille.

- Jeg glæder mig til igen at skulle live-streame, siger PewDiePie ifølge Variety i en pressemeddelelse.

PewDiePies nye samarbejde med Dlive er et frontalangreb på en anden streamingtjeneste, nemlig Twitch, hvor han tidligere har live-streamet, når han gamede, men hvor han nu har slettet alle sine videoer.

- Dlive er en god platform for mig, fordi de behandler mig som en ægte partner, lyder det fra PewDiePie, der opfordrer andre gamere til at følge ham med over på Dlive.

Svenske Felix Kjellberg er bedst kendt som PewDiePie. Han er blevet en kæmpe stjerne i kølvandet på sin YouTube-succes. (Foto: Felix Kjellberg © PewDiePie)

PewDiePies opgør med Twitch handler om, at de ifølge Variety snupper 50 procent af de penge, streamerne tjener, når deres følgere skriver sig op til at abonnere på dem. Dlive lover, at de ikke vil gøre noget indhug i streamernes indtjening.

PewDiePie siger, at han vil belønne andre gamere, der rykker deres live-streams til Dlive, med donationer på mellem 10.000-50.000 dollars i platformens digitale valuta, kaldet Lino-point.

Det hele sker i håb om, at Dlive hurtigt bliver det nye place to be for alverdens gamere.

Dansk gaming-stjerne: 'For godt til at være sandt'

Den danske gaming-stjerne Marie Watson synes dog, at 'det lyder for godt til at være sandt'.

- Jeg kan simpelthen ikke se, hvordan det skulle give mening, lyder den kontante melding fra Marie Watson, der selv streamer fra Twitch.

- Og jeg tror ikke, at folk kommer til at skifte fra Twitch til Dlive. Det er ikke noget, man bare lige gør. Jeg tror, vi er nødt til at se det an.

Hun understreger dog, at det også kan være, at Dlive bliver en succes - specielt med tanke på, at de har fået PewDiePie med ombord.

- Og hvis Dlive kan være med til at skabe reel konkurrence til Twitch, så de nedsætter den del af overskuddet, de tager fra gamerne, så ville det kun være dejligt, mener Marie Watson.

- For Twitch tager rigtig mange af de penge, streamerne tjener. Men det er bare den platform, der er størst indenfor streaming. Youtube og Facebook har også forsøgt sig med deres egne platforme, men Twitch er bare platformen, alle bruger.

- Det er ligesom, hvis man lige pludselig prøvede at lave et nyt Youtube.

Marie Watsons værelse er sat op til at kunne streame og game bedst muligt. (Foto: Andreas Bro © dr)

Marie Watson, der begyndte at spille computer, da hun var 14 år gammel, tror ikke, det ville gavne hende, hvis hun selv skiftede platform.

- Man er kontraktligt bundet til kun at streame på én platform, så jeg ville virkelig skulle starte helt forfra, hvis jeg selv skiftede platform.

- Det er meget svært at få folk med sig. Og jeg tror, der er rigtig mange streamere, der er i samme båd som mig.

Det vides pt. ikke, hvor mange streamere, PewDiePie vil donere til, eller hvordan donationerne kommer til at foregå.

FacebookTwitter