Verdens største youtuber til sine 95 millioner følgere: Stop, det har taget overhånd

I en ny video opfordrer PewDiePie sine fans til at stoppe med at lave kampagner for hans kanal.

- Det var noget, jeg troede ville vare et par dage eller måske en uge, lyder det fra PewDiePie, der beder sine fans om at stoppe med at lave kampagner for hans kanal. (© Getty Images)

- Jeg synes, det er på tide at afslutte 'Abonnér på PewDiePie'-bevægelsen.

Ordene er ikke til at tage fejl af.

Svenske Felix 'PewDiePie' Kjellberg har fået nok.

Han har i månedsvis kæmpet frem og tilbage med Indiens største musik- og filmselskab, T-Series, om det største antal følgere på Youtube.

Og det har ind i mellem fået PewDiePies mange fans til at tage temmelig alternative metoder i brug for holde deres helt på toppen af Youtube-tronen.

Nu har han altså fået nok, fortæller han i sin seneste Youtube-video.

- Det var noget, jeg troede ville vare et par dage eller måske en uge. Men her er vi, lyder det blandt andet fra PewDiePie.

Kæmpe-plakater og hackede printere

I kampen for at holde PewDiePie på toppen af Youtube har brugeren 'The Hacker Giraffe' eksempelvis hacket 50.000 printere.

De udskrev efterfølgende papirer med instrukser om at abonnere på PewDiePies kanal samt opfordringer til at stoppe med at følge T-Series.

Youtube-kollegaen Justin Roberts meldte sig også under fanerne og kaprede den største reklameskærm på Times Square i New York med budskabet om at gå ind og følge PewDiePie.

Folk har ikke været blege for at tage overraskende midler i brug, når det kommer til promoveringen af PewDiePie. Her er det Time Squares største reklametavle og et udskrift fra én af 50.000 hackede printere. (© Justin Roberts/Dr_Moxmo)

Og endelig brugte youtuberen MrBeast en halv dag på at sige 'PewDiePie' 100.000 gange.

I skrivende stund har PewDiePie 95 millioner abonnenter på Youtube, mens T-Series har lidt over 96 millioner. Og nu har 'Abonnér på PewDiePie'-bevægelsen altså taget overhånd, mener PewDiePie selv.

- Når du har 90 millioner mennesker, der går op i noget, kan du ikke undgå, at der også er nogle tumper iblandt.

- Det startede med nogle, der malede 'Abonnér på PewDiePie' med graffiti på et mindesmærke fra 2. verdenskrig. Det er så ulækkert.

Han fortæller videre, at han efterfølgende donerede penge til parken, hvor mindesmærkerne stod, for at få graffitien fjernet.

Svenske PewDiePie er blevet en kæmpe stjerne i kølvandet på sin YouTube-succes. (Foto: Felix Kjellberg © PewDiePie)

Skulle være stoppet efter New Zealand

Det var dog terrorangrebet på to moskeer i New Zealand, der fik bægeret til at flyde over for PewDiePie.

For da landet i marts blev ramt af de voldsomme terrorangreb, opfordrede terroristen nemlig til at abonnere på PewDiePie i en livestream, inden han senere skød og dræbte i alt 50 mennesker.

PewDiePie udtalte straks efter terrorangrebet, at han følte 'afsky' over at få sit navn nævnt af terroristen og sendte sine kondolencer til de døde og efterladte.

Nu uddyber han sine tanker om angrebet:

- Det at få mit navn forbundet med noget så usigeligt væmmmeligt har påvirket mig på flere måder, end jeg har vidst. Jeg ville ikke tale om det med det samme og dermed give terroristerne mere opmærksomhed, lyder det i videoen.

- Det er klart for mig, at 'Abonnér på PewDiePie'-bevægelsen skulle være sluttet dér.

Som sagt, så gjort. Til slut i PewDiePies fire minutter lange video er opfordringen i hvert fald ikke til at tage fejl af:

- Denne bevægelse blev bygget på kærlighed og støtte. Så lad os slutte den på samme måde.