Verdenskendt skuespiller optræder i brutalt computerspil: 'Ingen havde set det komme'

Hollywood-stjernen Keanu Reeves er kommet på rollelisten i et af årets mest ventede spil.

Keanu Reeves, kendt fra især 'Matrix'-filmene, har sikret sig en rolle i det længe ventede 'Cyberpunk 2077'-spil. (© CD Project Red)

- Vi er ved at ramme en mængde af hype, der slet ikke er mulig!

- Bare tag alle mine penge med det samme!

- Hvordan kan det her spil bare blive bedre og bedre!?

Reaktionerne har været mange - og begejstrede - efter det blev afsløret ved gaming-messen E3 i Los Angeles, at Keanu Reeves kommmer til at spille en rolle i det imødesete spil 'Cyberpunk 2077'.

Keanu Reeves er måske bedst kendt for sin titelrolle i de nyere 'John Wick'-film og sin rolle som Neo i 'Matrix'-filmene, der udkom omkring årtusindskiftet.

Men nu krydser han altså veje med gaming-verdenen, når han til næste år har en rolle i det hypede 'Cyberpunk 2077'.

Ifølge Magnus Groth-Andersen, der er chefredaktør på Nordens største spilmedie GameReactor.dk, kom stjernens nye rolle bag på de fleste.

- Ingen havde set det komme. Normalt slipper detaljerne fra de her pressekonferencer altid ud før tid. Men der var ingen, der forventede at se Keanu Reeves som en del af det her spil, siger Magnus Groth-Andersen.

- Så bliver det bare spændende at se, hvor stor en rolle han får. Hollywood-skuespillere har travlt. Og det tager lang tid at lave et spil. Så om han er med i 20 eller 2 minutter af spillet, vil tiden vise.

De grafiske muligheder har udviklet sig, siden Keanu Reeves lagde ansigt til en spilkarakter i 'The Matrix: Path of Neo' fra 2005 (øverst) og så til det kommende 'Cyberpunk 2077' (nederst). (© Atari & CD Projekt Red)

En voldelig fremtidsverden

'Cyberpunk 2077' foregår i en dystopisk fremtidsverden, hvor urbaniseringen og teknologien har skabt et samfund, der er alt andet end en fremtidsdrøm.

Hovedpersonen er en cyborg. Altså en blanding mellem menneske og maskine. Spillet foregår i førstepersons-perspektiv, og i ægte rollespilsstil er der masser af tilpasningsmuligheder. Lige fra hvordan ens figur skal se ud, til hvilke evner man skal udvikle.

- Det er et voldeligt spil. Det er brutalt. Det handler om forræderi og stiller store spørgsmål til den menneskelige tilstand - og præsenterer spilleren for en række svære valg, som ikke er lette at tage stilling til, har Magnus Groth-Andersen tidligere fortalt til dr.dk.

Det bliver voldeligt og hæsblæsende, når mennesker og maskiner mødes i 'Cyberpunk 2077'. (© CD Projekt Red)

Magnus Groth-Andersen fortæller også, at man ikke skal glæde sig for hurtigt, hvis man tror, man skal til at spille som selveste Keanu Reeves.

- Vi ved endnu ikke så meget. Men han skal spille Johnny Silverhand, som er en karakter fra det oprindelige 'Cyberpunk 2020' brætspil, som det nye spil er baseret på. Så han bliver ikke en spilbar karakter, siger han og uddyber:

- 'Cyberpunk 2077' er jo et rollespil, så hele formålet med hovedkarakteren er, at man selv skal forme ham eller hende, man spiller som. Og det kan man jo ikke, hvis man skal være en forudbestemt figur i skikkelse af Keanu Reeves, siger Magnus Groth-Andersen.

Hollywood indtager spilbranchen

Det er ikke første gang, at en stor Hollywood-skuespiller lægger krop og stemme til en animeret spilfigur.

Vores egen danske Mads Mikkelsen er til efteråret med i årets måske mest ventede spil 'Death Stranding'.

På samme rolleliste finder man i øvrigt Norman Reedus fra 'The Walking Dead', Léa Seydoux, der særligt er kendt for sine roller i James Bond-filmen 'Spectre' og 'Adeles Liv' samt den danske filminstruktør Nicolas Winding Refn.

Tidligere har Willem Dafoe og Ellen Page også stået model til figurer i spillet 'Beyond Two Souls'.

Magnus Groth-Andersen mener, at tendensen er klar, og at det fra et kommercielt synspunkt giver god mening for spilstudierne at låne kendte ansigter fra filmens verden.

- De gør det udelukkende på grund af marketing. De medier, der normalt dækker hans gøren og laden vil skrive om hans rolle i spillet, selvom de måske ikke skriver om gaming normalt. Og så kunne jeg også sagtens forestille mig, at hans navn bliver plastret ud over alle reklamerne, når vi kommer så langt med udgivelsen, siger han.

Norman Reedus er en af de mange filmstjerner, der er med i det kommende 'Death Stranding'. (© Sony Interactive Entertainment)

Og selvom spilbranchen har set sin del af mindre vellykkede spil baseret på Hollywood-film, så mener Magnus Groth-Andersen ikke, at Keanu Reeves ankomst i 'Cyberpunk 2077' skal tages som et varsel om, at spillet dermed bliver dårligt.

- Ud fra de indikationer vi har fået, og de mennesker, der designer spillet, kan jeg sige, at man roligt kan glæde sig. Det kommer til at blive en skelsættende spiloplevelse. Jeg ved godt, at nogle drager en parallel mellem Hollywood og dårlige spil. Men 'Cyberpunk 2077' kunne ikke være længere væk fra de her filmbaserede spilmatiseringer, som vi frygter, det kunne være.

Cyberpunk udkommer 16. april 2020 til Xbox One, Playstation 4 og PC.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk