Vold, sex og shitstorms: Berygtet spilfirma står bag kassesucces

Firmaet bag 'Red Dead Redemption 2' laver banebrydende kunst, men er også kontroversielle. Troldspejlet har fulgt dem siden starten.

Rockstar Games er et af mest kendte og succesrige firmaer i computerspillenes verden.

Men virksomheden, der er aktuel med 'Red Dead Redemption 2', er også kontroversielle. Dels fordi deres mest kendte spilserie, 'Grand Theft Auto', har udfordret den gode moral og gjort spilleren i stand til at optræde som brutal, hæmningsløs gangster.

Og dels fordi Rockstar Games har skabt negative overskrifter pga. forlydender om 100 timers-arbejdsuger. Deres medarbejdere forventedes at arbejdede i døgndrift for at skabe den komplette, detaljerede verden, der er Rockstar Games' specialitet.

Men de kan også noget særligt, som har gjort deres succes forståelig. De har villet skabe en helt særlig spiloplevelse, hvor det ikke handlede om at vinde, men mest af alt om at leve sig ind i spillets univers.

Det nye 'Red Dead Redemption 2' har fået en stormende modtagelse verden over. Det giver spilleren mulighed for at opleve livet som medlem af et forbryderbande i Det Vilde Vesten, og de har ramt en drøm, mange har.

Troldspejlet har fulgt dem siden starten.

Se videoen, hvor vi fortæller om Rockstar Games' opskrift på en spilsucces.