YouTubes største stjerne trækker stikket: 'Jeg føler mig meget træt'

Den svenske internetsensation PewDiePie siger, at han vil holde pause fra YouTube i 2020.

Den svenske YouTubestjerne har hele 102 millioner abonnenter på YouTube, hvilket gør ham til den største enkeltperson på videoplatformen. (Foto: Vincent Sandoval © (c) Getty images)

102 millioner abonnenter vil til næste år skulle lede længe efter nye videoer fra den største youtuber af dem alle.

30-årige Felix Kjellberg, som du nok kender under navnet PewDiePie, har nemlig bebudet, at han vil holde pause fra videoplatformen.

Det har svenskeren offentliggjort i en video... På YouTube.

- Jeg tager en pause fra YouTube næste år. Jeg vil sige på det forhånd, fordi jeg allerede har besluttet det, siger PewDiePie i videoen, inden han kommer ind på årsagen til den selvvalgte pause.

- Jeg er træt. Jeg føler mig meget træt. Jeg ved ikke, om I kan fornemme det. Nu ved du, at jeg tidligt næste år vil være væk i et stykke tid. Jeg forklarer det senere, men jeg ville lige give et heads up, forklarer PewDiePie i videoen.

Hvis du er en af de 102 millioner, der følger med i PewDiePies liv, kommer svenskerens YouTube-pause måske ikke som den helt store overraskelse.

Tilbage i august hintede han nemlig, at han ville tage en pause fra selvsamme medie, der gjorde ham til en global internetsensation.

- Jeg tror, det vil være godt for mig med en pause på et tidspunkt. Det ville være lækkert ikke at have YouTube på hjernen for første gang i ti år, udtalte PewDiePie dengang ifølge The Independent.

24 milliarder visninger siden 2010

Siden 2010 er PewDiePie gået fra helt ukendt til YouTubes allerstørste stjerne.

Faktisk har hans YouTube-kanal generet hele 24 milliarder visninger siden 2010, skriver The Independent.

Visningerne har han for det meste fået ved en blanding af at være sjov og filme sig selv, mens han gamer.

PewDiePie aka. Felix Kjellberg er så stor en YouTube-stjerne, at han kan grine hele vejen hen til banken. Ifølge svenskeren selv er han god for mindst 20 millioner dollar - omkring 130 millioner danske kroner. (Foto: Matt Winkelmeyer © 2015 Matt Winkelmeyer)

Men den 30-årige svensker har også haft sin del af skandaler og kontroverser, som har været med til at gøre ham til én af internettets mest omdiskuterede personligheder.

I begyndelsen af 2017 kom PewDiePie i unåde hos alverdens internetbrugere, da Wall Street Journal udgav en artikel, der viste, hvordan PewDiePie i ni videoer havde lavet jokes om jøder og anvendt nazistiske symboler.

Det fik blandt andet Disneys Maker Studio, som er et netværk af YouTube-stjerner, til at klippe alle tråde til PewDiePie.

Han er dog stadig den største enkeltperson på YouTube, men tidligere i år blev han overhalet af det indiske musik- og filmselskab T-Series, når det handler om at have den største YouTube-kanal. T-series har i skrivende stund 121 millioner abonnenter.