To gange stort, fedt fogedforbud mod Big Fat Snake

Guitarist Peter Viskinde og det oprindelige band vil begge forbyde den anden part retten til til at kalde sig Big Fat Snake. Viskinde håber, det er helt slut med Big Fat Snake.

Hvem har opfundet navnet Big Fat Snake? Og hvem har ret til at bruge det? De spørgsmål har skabt en dyb afgrund mellem Big Fat Snake 1 og 2. Eller rettere guitarist Peter Viskinde og resten af det oprindelige band.

Nu ender sagen i retten - med et sagsanlæg fra hele to fronter.

Fogedforbud gange to

I sidste uge begærede det oprindelige Big Fat Snake nemlig et fogedforbud nedlagt mod den nu tidligere guitarist i bandet, Peter Viskindes, fortsatte brug af Big Fat Snake-navnet. Og nu følger Peter Viskinde trop med at begære et fogedforbud den anden vej.

- Jeg ved, det er ved at udvikle sig til en farce. Men man må hyle med de ulve, man er iblandt, siger Peter Viskinde til DR Nyheder

Selv om det er bemærkelsesværdigt, så kan det ske, at to parter nedlægger fogedforbud i den samme sag på samme tid, forklarer Karsten Erichsen, der er sekretariatschef i byretten i Hillerød.

- Det kan man ikke udelukke, hvis begge parter mener, at deres ret til at bruge navnet er blevet krænket af den anden part, siger Karsten Erichsen til DR Nyheder.

Han arbejder i Hillerød ret, hvor Peter Viskindes begæring om fogedforbud vil blive behandlet. Men han understreger, at han endnu ikke kender noget til den konkrete sag og derfor kun udtaler sig generelt.

Viskinde: Forhåbentlig slut med Big Fat

Når et fogedforbud er begæret, er det op til fogeden at træffe en afgørelse om, hvorvidt der skal nedlægges fogedforbud - og i så fald mod hvem. Og når begge parter kræver at have ret til navnet, kan de ende med begge blive ramt af afgørelsen:

- Man kan beslutte at nedlægge forbud mod begge parter, så ingen må bruge navnet, indtil det er blevet endeligt afklaret i retten, hvem der har krav på retten, forklarer Karsten Erichsen.

Og skulle det blive udgangen på sagen om Big Fat Snake, Vil det glæde Peter Viskinde, der for ganske nylig udgav et album under navnet Big Fat Snake.

- Men det var i desperation og som en provokation. Jeg håber det her lukker kampen. At vi kan sige, det var det orkester, det var Big Fat Snake. Så kan alle starte fra nul med nye projekter og nye navne, siger Peter Viskinde til DR Nyheder

To forbud to stedet i landet

Endelig vil sagen også få et lidt specielt forløb. Når et fogedforbud begæres nedlagt, køres sagen nemlig i den by, hvor den, der begæres fogedforbud nedlagt mod. bor.

Og da de to parter bor i henholdsvis Århus og Hillerød, vil sagen derfor køre to forskellige steder i landet. Ifølge Peter Viskinde vil hans advokat derfor forsøge at få de to sager til at falde sammen, så de behandles det samme sted.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk