Gangnam Style mest sete YouTube-video

FNs generalsekretær, Ban ki-Moon, fængselsindsatte på Filippinerne og amerikanske soldater i Afghanistan har alle noget helt særligt til fælles.

I går skete der noget helt specielt med tælleren under videoen Gangnam Style på YouTube.

Den rundede 803 millioner visninger, den passerede antallet af visninger under Justin Biebers hit Baby fra 2010, og dermed indtog den sydkoreanske popstjerne Psy tronen som kongen af YouTube.

Gangnam Style er simpelthen den mest sete video nogensinde på YouTube.

Uploadede bare en video

Den 34-årige Psy havde ingen idé om, at det ville gå sådan, da han oploadede videoen for fire måneder siden.

- Jeg uploadede bare en video, det var alt, siger Psy.

Den beslutning ændrede alt for popstjernen, der langt fra er ny i branchen, han har blandet andet udgivet seks albums. Men Gangnam Style var noget særligt.

Parodier og hyldester

Videoen blev delt på Twitter og Facebook og nåede på få dage verden rundt: En sensation var skabt og hundreder - muligvis tusinder - af parodier og hyldester er skabt som svar og kommentar.

Hvor både filippinske fanger, legofigurer, amerikanske bademestre og Mitt Romney - eller i hvertfald én, der udgiver sig for ham - danser den særegne Gangnam-dans:

Man starter med at indtage en stilling, som sidder man på en hest, derefter galoperer man på stedet og svinger en imaginær lasso over hovedet.

Verdens mest kendte sydkoreaner

Ikke en helt nem dans - eller ukontroversiel, den kostede faktisk i første omgang de amerikanske bademestre jobbet.

Og FN's generalsekretær Ban ki-Moon kan heller ikke hamle op med Psy. Han er ikke mere verdens mest kendte sydkoreaner, men det tager han nu pænt:

- Den titel må jeg afgive, og det gør jeg med glæde, sagde han for en måned siden, efter at have danset med Psy - Gangnam Style.

Og tælleren under videoen? Den triller stadig opad.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk