Gasolin får sit eget frimærke

Efter en hæsblæsende afstemning blandt P4's lyttere er Gasolin 3 blevet kåret som det mest frimærkeegnede danske cover.

Gasolin 3 fra 1973 får sit eget frimærke.

Det har P4's lyttere bestemt efter en afstemning i samarbejde med Post Danmark, og vindercoveret er i virkeligheden ikke et cover.

Kvinden med trusserne nede om anklerne på forsiden af Gasolin 3 er nemlig et maleri på værtshuset Andys Bar i Gothersgade i København, og det maleri insisterede Gasolin i starten af halvfjerdserne på at få som cover på deres tredje plade.

Inspireret af postkort

Men motivet på maleriet af Tage Hansen er også inspireret af et andet værk, som kunstneren engang så. Et amerikansk postkort, i følge hans datter Birgitte N. Hansen.

Men alt det er lige meget. P4's lyttere har stemt, og Gasolin 3-coveret bliver 28. april kogt ned til 29x23 millimeter.

Det første danske frimærke, der hylder nulevende kunstnere.

To plader med posten

Da Gasolin forelskede sig i vægmaleriet på Andy's Bar, var der ingen i lokalet, der vidste, hvem der havde malet det.

Derfor ville grafikeren på albummet Peder Bundgaard ikke være med til at bruge billedet, men Gasolin insisterede. De fik som sædvanlig deres vilje, og da albummet blev udgivet, ringede Peder Bundgaards telefon.

Men Tage Hansen var ikke sur. Han havde jo selv "lånt" motivet, så han kunne vel dårligt protestere mod at andre lånte hans motiv. Hvis han kunne få en plade med posten, så skulle Gasolin ikke høre mere fra ham. Arh, to plader, kom han så i tanke om efter en pause, og det fik han.

Post Danmark og P4 er nu i kontakt med Tage Hansens efterkommere.

Facebook
Twitter