Gasolin' topper igen, men i Sverige

Det ærkedanske band Gasolin' markedsføres nu på svensk. Svenskerne er hoppet med, og Gasolin topper hitlisten hinsidan.

Larsen, Beckerlee, Jønsson og Berlev indtager igen førstepladsen på hitlisten med deres fælles fordums projekt, Gasolin'.

Men det er ikke herhjemme, at det populære danske band pryder førstepladsen. I stedet har Kim Larsen og drengene taget turen over Langebro og videre over Øresundsbroen til Sverige.

Gasolin til svenskerne

I Sverige har reklamerne kørt på fuldt drøn i det svenske farvefjernsyn, og det har altså kastet en førsteplads af sig på den svenske album-hitliste for Gasolin' med albummet Masser af succes - Greatest hits & Greatest live.

Og det er der en god grund til fortæller strategic marketing manager hos Sony Music, Mette Tallamy.

- Albummet var først tiltænkt det svenske marked, og så skulle det bare udkomme i Danmark. Men da vi så det svenske tv-spot, fandt vi ud af, at vi også ville bruge det herhjemme, siger Mette Tallamy til DR Nyheder.

Svensk tale i dansk reklame

Markedsføringen af Gasolin'-albummet begyndte først mandag herhjemme, da TV 2 blændede op for en tv-reklame med svensk tale.

- Lad være med at spørge om det. Der er nogen, der synes, det var en sjov ide. Men tv-kanalen har også ringet for at høre, om det var den rigtige reklame, de havde fået, fortæller Mette Tallamy.

Reklamer betyder meget for salget af musik, og det understreges af, at Gasolin'-albummet først har ramt den danske hitliste i denne uge - og dermed den hitliste, der udgives fredag. På trods af, at albummet udkom 22. juni.

Nummer 24 i Danmark

På listen indtager Gasolin' endda kun nummer 24, men Mette Tallamy forventer, at tv-reklamerne for albummet vil afspejle sig på næste uges hitliste, hvor et af Danmarks mest populære orkestre gerne skulle være klatret længere op.

Indtil da må Gasolin' glæde sig over succesen hinsidan, hvor de i denne uge holder svenskernes egen Thomas Ledin bag sig.

Det nye Gasolin'-album består af 18 klassiske hits og 15 numre optaget live.

Facebook
Twitter