Geranium fastholder sin plads: Kåret som verdens 19. bedste restaurant igen

Den italienske Osteria Francescana blev vinderen og ligger øverst på top 100-listen.

Køkkenet i restauranten Geranium, hvor Rasmus Kofoed har ansvaret for maden og Søren Ledet for vinen. (Foto: NIELS AHLMANN OLESEN © Scanpix)

Nøjagtig som sidste år blev navnet Geranium råbt op som nummer 19, da verdens 50 bedste restauranter her til aften blev kåret af The World's Best Restaurant Academy.

Det skete ved et stort show i den spanske by Bilbao, hvor både køkkenchef Rasmus Kofod og sommelier Søren Ledet var på scenen.

Det var altså status quo for landets bedste restaurant, der som den første og hidtil eneste har opnået tre stjerner i Michelin-guiden.

Ud over at opnå en plads i top 20, modtog Geranium også prisen The Ferrari Trento Art of Hospitality Award 2018. Den uddeles for deres service i restauranten.

Geranium åbnede i 2007, og den har til huse på ottende etage i Danmarks nationalstadion, Parken.

Rasmus Kofoed (th.) og Søren Ledet kan igen i år sige, at de står i spidsen for verdens 19. bedste restaurant. (Foto: KELD NAVNTOFT © Scanpix)

Mens Geranium fastholder sin placering på den anerkendte liste, der går op til 100, har Christian Puglisis Nørrebro-restaurant Relæ taget en rutsjetur fra sidste års placering som nummer 39 til nummer 71 i år.

Italiensk sejrherre

Vinderen blev den italienske Osteria Francescana, der senest toppede listen for to år siden, og som denne gang detroniserede sidste års sejrsrestaurant Eleven Madison Park fra New York.

Noma har toppet listen fire gange, i 2010, 2011, 2012 og 2014, mens den røg ned på en andenplads i 2013.

Det er kun overgået af den nu lukkede spanske restaurant elBulli, der opnåede at blive stemt ind førstepladsen fem gange fra 2002 til 2009.

Denne gang er René Redzepis efterhånden verdenskendte restaurant end ikke blandt de 100 bedste, da den lukkede sidste år i forbindelse med en flytning til en ny adresse og først er åbnet igen i år.

I alt 1040 anonyme fagfolk – kokke, skribenter og berejste gourmander – afgiver hver især 10 stemmer, og det samlede resultat danner grundlaget for kåringen af verdens bedste restauranter.

FacebookTwitter