Ghita Nørby om Jesper Langberg: 'Han er et kærligt minde i mit hjerte'

Jesper Langberg blev 78 år gammel og døde efter kort tids sygdom.

I flere årtier spillede Jesper Langberg med i både film og tv-serier. (© Scanpix)

Når en folkekær og garvet skuespiller som Jesper Langberg går bort, kan det ikke undgås, at det efterlader minder hos de mange kollegaer, han har arbejdet sammen med gennem tiden.

Det gælder også skuespillerinden Ghita Nørby, som blandt andet spillede sammen med ham i den danske tv-klassiker 'Matador'.

- Det er sørgeligt, at Jesper (Langberg red.) nu er væk. Jeg holdt af ham og beundrede ham som skuespiller, siger hun.

- Vi bliver ældre og gamle, og så går det jo sådan, at vi pludselig forsvinder. Hver gang én forsvinder, som man holder forfærdelig meget af, så gør det indtryk på ens liv og tankegang.

Her ses Jesper Langberg i et DR-studie sammen med Ghita Nørby og instruktør Sam Besekow. I gang med at lave radioteater for DR. Årstallet fremgår desværre ikke tydeligt af billedet.

'Et mangfoldigt menneske'

Det er Jesper Langbergs datter Kristina Langberg, der i dag har oplyst, at hendes far er gået bort. Han blev 78 år gammel.

Skuespilleren døde derhjemme omgivet af sine tre ekskoner, skuespillerinden Susanne Heinrich, designeren Hanne Mørup og skuespillerinden Eva Jensen.

Jesper Langberg blev uddannet fra Det Kongelige Teaters Elevskole i 1965 og var første gang på det store filmlærred i 'Flådens Friske Fyre' samme år.

Som skuespiller har han spillet med i mange danske klassikere - blandt andet Olsen Banden og Matador. I Matador spillede han sammen med Ghita Nørby, hun som Ingeborg Skjern, han som Kristen Andersen-Skjern.

Og i den rolle var han 'vidunderlig', fortæller Ghita Nørby:

- Han var bare en dejlig skuespiller, simpelthen. Mangfoldig både på den humoristiske og på den alvorlige side. Han var et meget mangfoldigt menneske, siger skuespillerinden.

Selvom Jesper Langberg var mere kollega end ven, har han fundet vej ind i Ghita Nørbys hjerte:

- Jeg vil huske ham som et kærligt minde i mit hjerte.