Ghita Nørby bliver DR-vært - og alle årets andre aprilsnarre

Spoiler alert: Medierne forsøger traditionen tro at tage fusen på os alle sammen i dag. Her er nogle af de sjoveste.

Ghita Nørby indtager hovedrollen i årets aprilsnar fra Ekstra Bladet. (Foto: Foto: Linda Kastrup/Scanpix 2012 © Ritzau Scanpix)

1. april er en begivenhedsrig dag i medierne, som traditionen tro bringer opdigtede nyheder, der skal snyde læserne.

En af dagens nyheder vil glæde de mange hundeejere i landet.

B.T. kan den 1. april nemlig berette, at Tivoli i København ikke længere vil være en forlystelsespark blot for børn og voksne, men også for hunde.

Allerede den 4. april skal Tivoli således åbne en ny forlystelse særligt målrettet menneskets bedste ven, skriver B.T.

Ghita Nørby spiller desuden en hovedrolle i en af årets aprilsnarre.

Ifølge Ekstra Bladet har den berømte skuespiller et karriereskift på trapperne. Avisen hævder, at Ghita Nørby efter sin medvirken i Radio24syv-programmet "Hele Danmarks Ghita" er blevet et hot navn i radiobranchen.

DR skal have haft held med at overtale Ghita Nørby til sammen med kollegaen Malene Schwartz, der spillede Maude i Matador, at være vært i et nyt P1-program med navnet "Danske Divaer".

Folkemøde på Lindholm?

I Berlingske kan man 1. april læse, at Folkemødet flytter fra Bornholm i 2020 til Lindholm.

Det hævder avisen, at en hemmelig kaffeklub på Slotsholmen har besluttet sammen med Folkemødets ledelse.

Idéen skulle være at gøre Folkemødet til et "langt mindre og mere eksklusivt arrangement", skriver Berlingske.

Politiken er også ude med et forsøg på at snyde læserne. Ifølge avisen vil Dansk Folkeparti have Nationalbanken i det centrale København revet ned.

- Bygningen er et eksempel på den menneskefjendske arkitektur med inspiration fra Bauhaus, som har ødelagt vores middelalderbyer landet over, siger DF's kulturordfører, Alex Ahrendtsen, ifølge Politiken.

Han foreslår således ifølge avisen, at der i stedet bygges en ny nationalbank efter forlæg af den barokbygning, der i 1700-tallet lå på grunden.

Minister vil forbyde rosiner i bagværk

Det er ikke kun aviserne, der har forsøgt at snyde læserne. Miljø- og Fødevareministeriet har udsendt en pressemeddelelse, hvor man gør det klart, at det skal være slut med de små, smattede rosiner i bagværk.

Derfor skal der laves forbud mod rosiner, og der skal oprettes en task-force, der skal sørge for at bagere og institutioner overholder forbuddet.

- Vindruer skal spises friske eller bruges til vin. Det hører ingen steder hjemme at komme rosiner i godt dansk brød, så man er nødt til at smide det ud. Samtidig bruger landets pædagoger og plejehjemsansatte ufattelig mange timer på at pille rosinerne ud for børn og ældre. Dette forbud vil ganske enkelt frigøre tid nogle af de steder, hvor der er mest brug for det, siger miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen ifølge pressemeddelelsen.

En lidt for tidlig aprilsnar

Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet har også udgivet en aprilsnar, men i modsætning til kollegerne i Miljø- og Fødevareministeriet udkom den ved en fejl allerede søndag eftermiddag, skriver tv2.dk.

I pressemeddelelsen står der, at regeringen vil nedsætte et ældreklimaråd.

- Et ældreklimaråd er efter min og regeringens mening et oplagt tiltag, hvor vi giver en stemme til nogle af de bedagede grupper i befolkningen, som har bragt os i det uføre, vi i dag befinder os i. De ældre kan med deres erfaring som ballast både rådgive os politikere samt bistå med gode råd til befolkningen om, hvordan vi kommer fra et sort til et grønt samfund, siger energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt ifølge pressemeddelelsen.

Holger K. skal være brexit-rådgiver

SF's aprilsnar er, at Holger K. Nielsen, når han nu ikke genopstiller til det kommende folketingsvalg, skal være særlig rådgiver for den britiske regering i forbinelse med brexit, fordi han var med til at forhandle de danske forbehold på plads efter det danske nej til Maastrichttraktaten.

Og jobportalen Jobindex har slået en stilling op, hvor Finanstilsynet i forbindelse med sin flytning til Panama søger undercover-agenter, der kan infiltrere kriminelle miljøer.

/ritzau/DR Kultur

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter