Gift ved første blik-Michael kom med kærlighedserklæring efter fem dage: 'Nogle vil synes, det er lige i overkanten'

- Jeg kan da godt sidde selv og tænke, at det var lidt hurtigt. Men jeg mente det, siger Michael.

- Fra vi møder hinanden, er vi i et forhold og har straks alt det her kæreste-nusse-dutte. Vi har de ultimative vilkår, og så går det bare stærkt med følelserne, siger Michael fra 'Gift ved første blik'. (Foto: Nicolas Cosedis © DR Presse)

- Jeg elsker dig, skat.

Ordene faldt på bryllupsrejsen fra nygifte Michael Sommer til sin brud, Christina Arenholdt Nielsen. Her på den spanske klippeskrænt i Tarragona med bagende sol og udsigt til havet fik følelserne frit løb.

Ikke at der er noget usædvanligt i, at nygifte siger 'jeg elsker dig' til hinanden. Men i Michael og Christinas tilfælde havde de kun kendt hinanden i fem dage.

Se klippet med Michael og Christina på bryllupsrejsen:

Hermed er de det første par i denne sæson, der har fået så stærke følelser for hinanden - og som nu i femte afsnit har sagt det højt.

- Jeg kan huske det hele, det præcise tidspunkt, og hvad jeg følte lige der. Måske ville hun ikke gengælde det, men jeg tog chancen alligevel, fordi jeg følte, jeg havde fundet drømmekvinden. Og hun skulle også vide, at jeg mente det, fortæller 27-årige Michael om episoden i Spanien.

At der ikke engang var gået en uge, siden han for første gang så sin to år yngre brud ved alteret, var underordnet. Også selv om det gik imod eksperternes råd om at sætte tempoet lidt ned.

- Jeg kan da godt sidde selv og tænke, at det var lidt hurtigt. Men jeg mente det. Hele vejen igennem gik vi jo all in, og det føltes rigtigt for mig. Og så tænkte jeg 'ved du hvad, jeg siger det sgu', forklarer han.

- Vi kysser for at løse tingene. Vi har så meget kærlighed til hinanden, at problemer bliver bagateller. Som eksperterne også rigtigt siger, så har vi brug for meget kontakt, og hvis den går i stå, bliver det værre, forklarer Michael, som læser til assistent i sundhedssektoren. (© Snowman Production)

Har datet 100 på et år

Det er første gang, Michael har mødt en kvinde, han har klikket med så hurtigt. Og han har ellers datet en del.

I præsentationsvideoen til 'Gift ved første blik' fortæller han, at han har datet 300 kvinder på et år - et tal han dog overdrev med vilje for at understrege, at han havde datet rigtig mange. Det sande tal er nærmere omkring 100 på et år, fortæller han i dag.

Men ud af de mange dates har der aldrig været en, han følte, han elskede. Lige indtil eksperterne matchede ham med Christina.

Følelserne for hende begyndte allerede at boble op i ham, da han fik at vide, at han skulle giftes med en ukendt.

- Da jeg så ser hende til brylluppet, og der er jackpot, og hun bare er en tier, får jeg følelser, som om jeg har været med hende i tre måneder. Så de fem dage er ikke som fem dage for et normalt par, men mere som et år, forklarer han.

'Skat'

Flere seere har også bemærket, hvordan parret fra dag ét begyndte at kalde hinanden for 'skat'.

- Det kom meget hurtigt. Måske da vi tog billeder ude i skoven, lige da vi var blevet gift. Men det var et kongematch med det samme. Der var så mange ting, hvor jeg tænkte 'wow, de har bare ramt den'. Jeg har aldrig været så smaskforelsket før i mit liv, husker han.

Derfor føltes det helt rigtigt at erklære sin kærlighed til hende i Spanien.

- At jeg så fik det gengældt, jamen, det var bare fedt at vide, at det var gensidigt, som han siger.

På en lyserød sky

For Christina blev ikke skræmt af Michaels kærlighedserklæring. Tværtimod svarede hun med det samme 'jeg elsker dig' tilbage.

- Jeg følte, det var noget, vi begge havde lyst til at sige til hinanden. Vi levede lidt på en lyserød sky, da vi var ude at rejse. Det kom meget naturligt, fortæller hun om episoden i Spanien.

- Jeg havde ikke drømt om at møde en, der fik de følelser op i mig så hurtigt, siger Christina fra 'Gift ved første blik'. (© Snowman Productions)

For hende betød det heller ikke noget, at de kun havde kendt hinanden i fem dage.

- Jeg har aldrig haft sådan nogle følelser for en anden så hurtigt. Tingene gik stærkt i programmet, og vi havde jo kun få uger til at beslutte, om det var det rigtige. At sige det under en uge efter, vi har mødt hinanden, er da kort tid, det kan jeg da godt se. Men det føltes slet ikke tidligt, det kom naturligt fra os begge, som hun siger.

Og tidligt eller ej. Er der overhovedet noget rigtigt og forkert tidspunkt at sige det på?

- Jeg er sikker på, at når folk ser det her, vil der være delte meninger og nogle, der synes, det er lige i overkanten. Men når jeg nu elsker hende, hvorfor så vente, spørger Michael.

Han fortsætter:

- Hvorfor skal det være et tabu, som jeg først kan sige om to år. Jeg siger det, fordi jeg mærker den.

Beskeder fra singler

Vælger parret alligevel at forlade hinanden, kan de trøste sig med, at deres Facebook-indbakke er fyldt til randen med beskeder fra interesserede singler.

Ifølge Michael har han fået over 100 henvendelser og Christina mindst lige så mange.

- Det er lidt voldsomt allerede nu. Det er virkelig, virkelig mange, der skriver og siger søde ting. Det er da godt, at folk synes, man er sympatisk, men det er også lidt vildt, som han siger.

Psykolog: Michael læser Christina rigtig godt

(© PR)

Mette Smidt er psykolog og parterapeut. Det er hendes tredje sæson i ekspertpanelet i 'Gift ved første blik'. Her giver hun sit syn på Michaels kærlighedserklæring til Christina.

Hvor hurtigt kan man sige 'jeg elsker dig'?

- Det er 100 procent individuelt. Men man kan snakke om, hvilken betydning det har at sige det. Man skal være opmærksom på, at der ligger en form for erklæring og forpligtelse i det. Så det er med at afstemme forventningerne til 'jeg elsker dig'. Hvad ligger der i dine tre ord, og hvad ligger der i mine tre ord?

- Der er for eksempel mange, der siger det til deres venner, og for nogle betyder det 'jeg er der for dig hele tiden', og for andre betyder det 'vi ses, når vi ses'. Så jeg synes, man skal sige det, når man føler, man er tryg ved at give den forpligtelse, som man tror, det afføder.

Synes du, det var en god ide, at Michael sagde det efter fem dage?

- Michael og Christina har begge to en høj intensitet, både når det kommer til tempo og følelser - og det gøre dem trygge at kunne spejle sig i det samme hos den anden. Og jeg synes, Michael læser Christina rigtig godt. Der skal noget til, for at hun føler sig tryg. Han skal komme hende i møde, for at hun føler sig set, forstået og værdsat.