Gift ved første blik-par blev skilt: Nu har de fundet sammen igen

Parret prøver nu at få det til at fungere som kærester.

Spoiler-advarsel! I artiklen her nævnes der detaljer fra finaleafsnittet 'Gift ved første blik'.

- Det her er ikke en afslutning, men en begyndelse på en videre rejse. Hav nu et rigtig dejligt liv og pas godt på hinanden.

Sådan lød ordene fra præsten Michael Brautsch til Henriette Hansen og Claus Henriksen, da de afslørede i finaleafsnittet af 'Gift ved første blik', at de ville beholde ringen på fingeren.

Hele vejen igennem har parret virket som det sikreste match ifølge flere afstemninger blandt dr.dk's brugere.

Men efter kameraerne slukkede i juli, gik det galt.

Claus blev i tvivl.

Usikkerheden overmandede ham og resulterede i, at han trak sig fra Henriette. Igennem programmet har han ærligt stået frem og fortalt, hvordan han er blevet mobbet gennem hele sin barndom, og hvordan han i voksenlivet har svært ved at knytte sig til andre.

- Det, der hænger fast, er en følelse af, at du ikke er en skid værd, har Claus tidligere sagt til dr.dk.

Efter optagelserne blussede den gamle usikkerhed op i ham igen.

Det var Henriette, der rakte ud til Claus efter skilsmissen. - Hvis vi gør det forbi, skal det være fordi, der ikke er mere tilbage end venskab. Og det følte jeg, der var, forklarer hun. (Foto: Nicolas Cosedis © dr)

- Jeg kunne bare mærke, at jeg var presset af de forventninger, jeg havde til mig selv, og forventninger til den person, jeg følte, jeg skulle være i et ægteskab. Jeg havde den her fornemmelse af, at jeg ikke var tilstrækkelig, fortæller33-årige Claus.

For en måned siden traf han derfor det valg, at han ville skilles fra 29-årige Henriette. Trods flere samtaler med psykolog Mette Smith kunne han ikke være i ægteskabet.

Især tankerne om logistik og job – Henriette bor i Silkeborg, Claus bor i Odense – tyngede ham. Præcis som psykolog Gert Martin Hald i finaleafsnittet forudså ville blive parrets største udfordring.

Det efterlod Henriette både trist og frustreret. Især fordi der aldrig har været nogen form for skænderier eller konflikter mellem parret.

- Selvfølgelig blev jeg ked af det, da han ville skilles. Jeg ville ønske, at han kunne være i et ægteskab og hvile i det uden at stille så store krav til sig selv, forklarer hun.

Trist og ked af det

For en måned siden blev parret så officielt skilt. De mødtes hjemme hos Henriette, hvor de fik det klaret sammen på nettet. De var enige om, at det skulle foregå på en god måde, siger Henriette.

- Det var rart at afslutte det ordentligt. Vi har jo oplevet noget helt unikt sammen og har fået et særligt bånd til hinanden, som man ikke rigtig kan forklare.

Siden første afsnit har Claus fået henvendelser fra 10-12 interesserede kvinder. - Det er selvfølgelig smigrende, men jeg synes måske, det er lidt mærkeligt, at de finder mig interessant, selv om de reelt ikke ved, om jeg er gift eller ej. (Foto: Nicolas Cosedis © dr)

Men efter skilsmissen var Henriette ikke glad. Hun følte ikke, det var den rigtige beslutning. Tværtimod syntes hun, de havde forhastet bruddet.

- Jeg var trist og ked af det. Jeg havde bare følelsen af, at vi ikke helt var færdige med hinanden, at der stadig var følelser tilbage. Sådan skulle vi ikke afslutte det.

Henriette tog derfor teten og ringede til Claus og spurgte, om de ikke havde været for hurtige, og om de lige skulle mærke efter.

- Jeg syntes, det var synd at smide det hele væk, når vi havde noget godt sammen. Vi opgav, fordi vi syntes, det hele var blevet for meget. Men man tager sgu ikke skade af at kæmpe lidt for det, slår hun fast.

Det synpunkt var Claus heldigvis enig i.

- Jeg kunne godt mærke, at der var nogle ting, der ikke var helt forløst i forhold til at afprøve, hvordan det var, når der ikke er noget pres fra nogen sider.

Blevet kærester

Så nu er parret begyndt at ses igen – men denne gang som kærester, der dater og ses i weekenden. Det hele er så nyt, at de har holdt deres beslutning hemmelig for at undgå forventningspresset fra familie og venner.

- Det har været rart, at der har været ro omkring os, siger Claus.

Han ser skilsmissen som en åbning til noget nyt og bedre.

- Det var den rigtige beslutning at blive skilt. Ellers var der ikke mulighed for at give det en ekstra chance bagefter.

Se videoen, hvor Claus og Henriette fortæller, hvad der skete efter programmet, og hvordan de har det i dag:

I modsætning til i starten af deres forhold, fokuserer parret nu kun på at leve i nuet. Ikke på hvad der skal ske fremover. Og det har taget presset væk fra Claus' skuldre.

- Det er stadig så nyt, men jeg kan mærke, det er bedre, end det var før. Nu har jeg ikke de her forventninger til mig selv om, hvordan jeg skal være i et ægteskab. Det er vigtigt, at vi ikke tænker fremad på, hvor vi skal bo. Det fyldte rigtig meget hos mig, forklarer han.

Claus og Henriette er begyndt at ses privat med Michael og Kathrine, som deltog i sidste års 'Gift ved første blik', og som i dag er lykkeligt gift. (© Snowman Productions)

Og Henriette har det fint med med at blive i nuet, for at Claus skal kunne blive i forholdet.

- Lige nu snakker vi slet ikke fremtidsplaner. Vi skal ikke have Claus' hoved til at blive rundtosset. Det er en uge ad gangen, det giver ingen mening at lægge fremtidsplaner, når han har brug for ikke at føle et pres, siger hun.

Fået selvindsigt og indblik

Claus og Henriette har nu prøvet at blive gift, skilt og blive kærester på under et halvt år. Men parret har intet fortrudt.

- Jeg synes, det har været en meget fed oplevelse, siger Henriette og fortsætter:

- Det har også været mega hårdt. Men jeg er glad for at have lært Claus at kende. Jeg har lært rigtig meget om mig selv og har fået et indblik i, hvad jeg er for et menneske. Jeg har fået meget mere selvindsigt.

- Det har været en fed oplevelse, men man skal virkelig forberede sig på al den opmærksomhed, der kommer om ens person. Det er langt mere, end man kan forestille sig, og folk stirrer, når jeg er ude at handle. Men alle har været utrolig søde, siger Claus. (© Snowman Productions)

Claus er enig.

- Jeg synes, at jeg på mange planer har fået mere ud af det, end jeg søgte. Jeg har fået en større selvindsigt. Og selvom jeg ikke troede, min mobning skulle være et emne, er jeg glad for, at der har været fokus på mobning, og på at det godt kan lade sig gøre at komme videre. Det synes jeg, er rigtig vigtigt.

Han tilføjer:

- Og i forhold til at blive gift og finde hende, jeg skulle blive gammel med, har jeg fået et rigtig godt grundlag. Der er flere ubekendte faktorer, og nu skal vi lære hinanden rigtig godt at kende. Så må tiden vise, om det bliver eller ikke bliver.

Eksperterne: Claus og Henriette passer sammen

Psykolog og parterapeut Gert Martin Hald mener, Claus og Henriette er et fantastisk par. Men han peger på, at afstanden har betydet mere, end de selv var klar over, da de meldte sig.

- Det er svært at matche folk på tværs af geografi, fordi folk tit føler, de er mere flytbare, end de reelt er. Claus og Henriette er meget forankrede, hvor de er, og så bliver beslutningen om at flytte sammen meget større, og det hele bliver meget sværere. Det giver en søvnbelastning og en logistikbelastning, som kommer til at betyde noget, når man ikke er er bundhamrende forelskede, siger han.

Psykolog Mette Smith synes også, parret er gode sammen.

- Claus og Henriette passer godt sammen på mange punkter og håndterer både deres ligheder og forskelle på en god måde. De er begge personer, der vægter et nært forhold højt, og der er afstanden selvfølgelig en udfordring for at kunne opnå det. Men mon ikke de løser det, siger hun.