'Vi er trætte af at stå i baggrunden, det er vores tid nu!': Rockgruppe snupper historisk sejr i Melodi Grand Prix

Bandet Reddi sejrede ved lørdagens danske Grand Prix-brag.

Reddi blev vinderen af Dansk Melodi Grand Prix 2022 i Jyske Bank Boxen i Herning. (Foto: © Bo Amstrup, Ritzau Scanpix)

Det blev rockkvartetten Reddi, der lørdag aften kunne løfte trofæet i triumf, da de blev kåret som vinderen af Dansk Melodi Grand Prix 2022.

Med sangen 'The Show' sikrede de sig sejren med 37 procent af seernes stemmer.

- Det kan slet ikke beskrives, vi har det fantastisk og kan slet ikke være i vores krop. Det er fucking fedt, vi skal til Italien!, lød det fra trommeslager Ihan Haydar, da bandet talte med pressen, efter sejren var en realitet.

Storfavoritten Conf3ssions og sangen 'Hallelujah' endte på aftenens andenplads, mens Josie Elinor & Jack Warren og nummeret 'Let Me Go' løb med bronzemedaljen. De fik henholdsvis 32 og 31 procent af stemmerne.

Det er første gang, at en gruppe bestående udelukkende af kvinder har hevet sejren i land i det danske Melodi Grand Prix, og derfor var det også en ekstra særlig sejr for bandet.

- Det er vildt fedt, at Danmark er klar til rock og klar til piger, der spiller på instrumenter og skriver deres egne sange, sagde Ihan Haydar.

- Vi er trætte af at stå i baggrunden, det er vores tid nu, vi skal frem, og det er bare power derudaf!

Forsanger Siggy Savery fremhævede efter sejren, hvordan kvinder tit får at vide, at de ikke har det, der skal til for at spille på et instrument.

- Det er på tide, at der kommer flere kvinder ind i den her branche, der har været så mandsdomineret i så mange år. Jeg hører tit, at kvinder ikke har nørdegenet, der skal til for at spille et instrument, og det er bare løgn, vi skal bare have nogen, der tror på os, lød det.

Se Reddi synge deres vindersang 'The Show' her:

Som vinderne af Dansk Melodi Grand Prix 2022 får Reddi nu også det ærefulde hverv at skulle repræsentere de rød-hvide farver ved årets Eurovision Song Contest, der bliver afholdt i den italienske storby Torino til maj.

Det bliver andet Eurovison for Ihan Haydar, der i 2012 var med til at vinde Dansk Melodi Grand Prix som trommeslager for Soluna Samay på 'Should've Known Better'.

- Det bliver så sjovt, og nu ved jeg, hvad det handler om, og hvad man skal gøre. Det er fucking fedt at stå som vinder igen og denne gang med mit eget band, det er kæmpestort. Min lillebror var en af danserne i aften, så jeg tror, at mine forældre var meget stolte, sagde hun efter showet.

Der var stor spænding om resultatet, da aftenens otte sange undervejs i showet skulle blive til tre.

Gruppen Fuld Effekt, Conf3ssions og Josie Elinor & Jack Warren havde fået flest stemmer i løbet af ugen op til lørdagens show.

Men da sms-stemmerne fra tv-seerne, der havde stemt under aftenens show, blev lagt til, blandede Reddi sig pludselig i ræset om de tre finalepladser. Da aftenens app-stemmer til sidst blev tilføjet, stod det klart, at aftenens tre finalister blev Conf3ssions, Reddi og Josie Elinor & Jack Warren.

Til sidst blev det dog Reddi, der trak sejren i land.

Vinderen af Dansk Melodi Grand Pris 2022 i Jyske Bank Boxen i Herning, lørdag den 5. marts 2022. (Foto: © Bo Amstrup, Ritzau Scanpix)

Bevæget sangskriver: Noget af det mest fantastiske

Reddi består trommeslager Ihan Haydar, Siggy Savery, der synger og spiller guitar, samt de to svenskere Agnes Roslund på guitar og Ida Bergkvist på bas.

'The Show' er skrevet af Ihan Haydar og forsanger Siggy Savery selv. De har skrevet den sammen med Julia Fabrin, der var med til at skrive den danske Eurovision-vinder 'Only Teardrops', samt Chief 1 og Remee, der begge har vundet Dansk Melodi Grand Prix og deltaget som sangskrivere i Eurovision flere gange.

Det var også en bevæget Chief 1, der gav interview til værterne, da det blev meddelt, at Reddi havde vundet.

- Jeg håber, at det her inspirerer alle de unge piger til at vide, at de kan gøre noget med instrumenter, at de kan spille og få en stemme og ramme alt det, de vil, sagde Chief 1, mens konfettien dalede fra loftet i Jyske Bank Boxen i Herning, og gruppen Reddi gjorde sig klar til at fremføre sangen én gang til.

- Det handler om at være i nuet og tage et skridt ad gangen, og det her nu er noget af det mest fantastiske, jeg har oplevet meget længe, og jeg er så stolt af de her piger, sagde produceren.

I alt otte artister deltog i årets danske Grand Prix-finale.