Gladsaxe Ny Teater i betalingsstandsning

Et underskud på næsten fire millioner tvinger Gladsaxe Ny Teater i betalingsstandsning. Næste forestilling kan blive den sidste.

De betaler ikke! Vi betaler ikke!

Det lyder som en dårlig joke, men det er titlen på den kommende og måske sidste forestilling på Gladsaxe Ny Teater, der nu er gået i betalingsstandsning.

Gæld på næsten fire millioner

Teatret skylder omkring fire millioner væk, og de penge er ikke lette at samle sammen i øjeblikket, fortæller teaterchef Kaspar Rostrup.

- Jeg har prøvet at klare den, men med krisen er dørene lukket i. Vi modtager kun fire millioner i offentlig støtte, men vi skal bruge ni millioner, fortæller Kaspar Rostrup til dr.dk/nyheder

Siden Gladsaxe Teater rejste sig fra asken, efter at tidligere teaterdirektør Flemming Enevold havde kørt teatret i sænk, som Gladsaxe Ny Teater i 2006 har Kaspar Rostrup eller mødt en enorm velvilje, fortæller han.

Lidt for optimistiske

Både erhvervsliv og fonde har givet ham de nødvendige fem millioner ekstra om året, men det er slut nu. Kombineret med, at teatrets forrige forestilling ikke solgte som forventet, er teatret nu sat under administration.

- Når vi ikke har så mange penge, bliver vi nødt til at være optimistiske. Måske har vi været lidt for optimistiske, siger bestyrelsesformand Henrik Bering Liisberg til dr.dk/nyheder.

Vanskelig fremtid

Som sin teaterchef håber han, at teatret fortsætter i næste sæson, men han erkender, at det er hårdt arbejde.

- Men skal ikke afvise noget, men det ser vanskeligt ud, siger Gladsaxe Ny Teaters bestyrelsesformand.

Svigter salget, lukker teatret

For teaterchef Kaspar Rostrup er teatret hans hjertebarn. Han håber til det sidste, at Dario Fo forestillingen Vi betaler ikke! De betaler ikke! bliver udsolgt. Det kan nemlig give et lille håb.

- Så skulle der være store chancer for at betale alle vores kreditorer. Så salget er helt afgørende. Svigter salget, lukker teatret, siger Kaspar Rostrup.

Den kommende forestilling har allerede solgt 16.000 billetter og mangler at sælge knap 4.000 mere, før der er udsolgt.

En uriaspost

Alligevel er der langt op til de tre til fire millioner, som teatret skylder. - Det er en uriaspost, jeg har. Det kan ikke lade sig gøre, siger Kaspar Rostrup.

Da Flemming Enevold styrede løjerne på Gladsaxe Teater, havde han 18 millioner i offentligt tilskud, mens Rostrup må klare sig med fire. I samme sal og med samme publikumskapacitet.

Ifølge Henrik Bering Liisberg har teatret til maj til at finde ud af, om der også skal spilles teater i Gladsaxe i næste sæson.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk