Global fotodag: Vis verden din hverdag

Hele verden inviteres i dag med i et gigantisk fotoprojekt, der skal vise fremtiden, hvordan verden så ud 15. maj 2012. Vær med!

Morgenhår og havregryn, motorvej i myldretid, kø i Kvickly. I dag er intet for småt eller trivielt.

I dag tirsdag den 15. maj 2012 skal vi nemlig fotografere vores hverdag, så vi kan vise hinanden og fremtiden, hvordan skoleliv, arbejdsliv, familier og relationer så ud netop i dag.

Amatører og professionelle i alle aldre inviteres til at finde kameraet frem - spejlrefleks eller mobiltelefonens - og knipse løs på alt, hvad der har med denne dag at gøre.

Inden den 22. maj kan man så uploade op til 10 billeder på aday.org, hvor de så vil være tilgængelige for alle. De vil også blive gemt i en database, så kommende generationer kan få et uvurderligt indblik i hverdagen anno 2012.

Billeder skaber forståelse

Projektet, der er sat i gang af den svenske non-profit forening Expressions of Humankind, forventer, at tusinder verden over vil uploade op mod 100 millioner fotos. De bedste vil blive samlet i bogen "A Day in the World".

Nogle af ambassadørerne for projektet er den sydafrikanske biskop Desmond Tutu, tidligere norsk statsminister Gro Harlem Brundtland og den svensker sanger Robyn, og i en erklæring på aday.org hedder det:

- Fotografier er et fantastisk kommunikationsværktøj. Billeder begrænses ikke af sproglige barrierer, alder, køn og kultur. Hvis vi skal forbedre forståelsen mellem folk, er det vigtigt at vi deler den måde, vi lever på og hvem vi er.

Intet er for småt

Har du mod på at dokumentere din hverdag, skal de uploades på aday.org inden den 22. maj. Du må også meget gerne sende et par stykker til 1212@dr.dk - så laver vi en billedserie med de bedste.

Et par gode råd på vejen fra den professionelle fotograf Paul Hansen:

- Dagen har 24 timer - husk de tidlige og de sene timer. Intet øjeblik er for lille eller uvigtigt. Fokuser på det, du er god til og dit lokalområde.

Facebook
Twitter