GRAFIK Her er de tiltalte i Se og Hør-sagen

De to tidligere chefredaktører Henrik Qvortrup og Kim Henningsen er blandt de tiltalte.

(Foto: © Grafik: Morten Fogde Christensen, DR Nyheder)

Politiet har i dag valgt at tiltale otte personer og Aller Media A/S i Se og Hør-sagen.

Den startede, da en tidligere journalist ved ugebladet Se og Hør, Ken B. Rasmussen, skrev en roman i 2014, hvor han blandt andet beskrev mistænkelige forhold og arbejdsmetoder på en redaktion, der havde mange ligheder med Se og Hør.

Efterfølgende gik flere journalister ud i medierne og bekræftede, at det var arbejdsmetoder, som ugebladet Se og Hør gjorde brug af.

Det fik politiet til at gå ind og efterforske sagen, og politiet har altså i dag rejst tiltale mod otte personer og Aller Media A/S.

Tiltalerne går på overtrædelse af straffelovens § 263, stk. 3 - den såkaldte hackerparagraf - og overtrædelse af straffelovens § 299, stk. 2 - den såkaldte bestikkelsesparagraf.

Ulovlighederne er ifølge politiet sket ved, at en ansat hos PBS/IBM systematisk har brugt firmaernes edb-systemer til at skaffe sig uberettiget adgang til andres oplysninger og udlevere firmaernes kreditkortoplysninger om kendte personer til ansatte på ugebladet Se og Hør.

Det skal være sket mod betaling.

Enkelte af de otte personer er også tiltalt for at have overtrådt straffelovens § 264c ved at have modtaget og uberettiget udnyttet oplysninger om kendte personer, som der står i pressemeddelelsen fra politiet.

Den 9. september 2016 starter sagen ved Retten i Glostrup.

Der er afsat 20 retsdage, og der ventes dom i slutningen af november 2016.