GRAFIK Måneskin eller musical - hvilken film vinder Oscar'en?

Musicalen 'La La Land' er med hele 14 Oscar-nomineringer storfavorit ved verdens største filmevent, men kan den stå kadencen, når prisen for bedste film uddeles søndag?

Klokken 5.45 er før fanden får træsko på.

Man skal være godt morgenfrisk, hvis man som dansker skal se den ombejlede guldstatuette gå til en af de ni film, der er nominerede som bedste film til årets Oscar-uddeling.

Her dominerer én film fuldstændig. Musicalen 'La La Land' ligger mere end lunt i svinget med sine hele 14 nomineringer.

En rekord, der tidligere kun er sat af 'Titanic' (1997) og 'All About Eve' (1950), hvilket da også er derfor, at musicalfilmen spås store vinderchancer i flertallet af kategorierne.

Ikke mindst i showets sidste og svære kategori for bedste film.

Af samme grund kan den også sagtens ende med at vinde samme 11 statuetter som 'Lord of the Rings: The Return of the King' (2003) og 'Ben Hur' (1950).

Eller endda flere.

Vinder ikke alle

I forhold til bedste mandlige skuespiller og bedste originale manuskript er 'Manchester By the Sea' favoritten med henholdsvis skuespiller Casey Affleck og manuskriptforfatter og instruktør Kenneth Lonergan som ventede vindere.

Her må Ryan Gosling fra 'La La Land' se sig slået ud af spillet, mener Variety.

Flere medier spår skuespilleren Casey Affleck (t.v.) til at vinde Oscar'en for 'Bedste mandlige hovedrolle' over Ryan Gosling i storfavoritten 'La La Land'. (© UIP Denmark)

Heller ikke 'La La Land's anden turteldue, Emma Stone, prises som bedste kvindelige skuespiller, men snarere franske Isabelle Huppert for præstationen i psykodramaet 'Elle', spår Variety.

Og så er den muntre musical oppe mod to væsentlige kombattanter.

Konkurrenterne

Science fiction-filmen 'Arrival' og homo-dramaet 'Moonlight' er de næstmest nominerede film med hver især otte Oscars.

Mens 'Arrival' dominerer i de mere tekniske kategorier som bedste lyddesign og bedste special effects, kunne 'Moonlight' blive en overraskende bedste film vinder, mener det amerikanske medie Indiewire:

- 'La La Land' er en let og eskapistisk rejse gennem musicalgenrens historie, men Oscar-akademiet har en tendens til at belønne film med mere vægt i hovedkategorien. At akademiet vil markere sig politisk, giver måske også mere mening i år med den nylige indsættelse af Donald Trump som præsident, skriver mediet om 'Moonlight', der omhandler en homoseksuel afroamerikaners strabadser i et råt Miami-miljø.

At 'Moonlight' sammen med rumkapløbsfilmen 'Hidden Figures' og Denzel Washingtons 'Fences' alle er nominerede i bedste film kategorien, synes også som et modsvar til sidste års racisme-kritik.

Her udløste hashtagget #OscarSoWhite palaver over et kridhvidt vinderfelt, der i år kompenseres med rekordmange nomineringer af syv sorte skuespillere toppet af 'Moonlight' som bedste film.

'Moonlight' er nomineret til otte Oscar's, og er største konkurrent til storfavoritten 'La La Land'. (© Camera Film)

Ikke altid favoritten

Og 'Moonlight' kunne godt gå hen og vinde, ifølge Indiewire.

Som tilfældet var i fjor, med det stilfærdige journalistdrama 'Spotlight', er det nemlig ikke altid favoritten, der til slut vinder verdens mest prestigefyldte filmpris.

Som Washington Post skrev i kølvandet på sidste års Oscar-show:

- 'Spotlight' beviser bare, at det ikke altid er store, larmerende film, der vinder.

Ifølgehttp://www.oddschecker.com/awards/oscarsbettingsiden Paddypower har 'La La Land' dog de laveste odds og ligner derfor en vinder af den eftertragtede statuette for bedste film.

Men hvorvidt 'La La Land' rydder bordet, mens 'Moonlight' snupper kirsebærret på toppen af kagen, kan der kun gisnes om.

Resten lader vi være op til de morgenfriske, når store, tunge Oscar kalder hele holdet bag årets bedste film på scenen mandag morgen.

Oscar-uddelingen finder sted søndag d. 26. februar 2017 (natten til mandag dansk tid).

Dr.dk dækker det intensivt med interviews, filmomtaler og modekommentarer.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter