Grand prix-chef: Slut med homofjas

Melodi grand prix skal bringes tilbage til at være et familieshow uden tant og fjas og homoseksuelt præg, lyder det fra norsk grand prix-chef.

Den norske chef og vært for det internationale melodi grand prix er træt af drag queens og lyserøde fjerboaer i den europæiske sangkonkurrence. Grand prix'et skal handle mere om musik.

- Vi vil væk fra det homoagtige tant og fjas, sagde grand prix-chefen Dag Hvaring under en forelæsning ved Universitetet i Oslo tidligere på måneden, fortæller tilhørere.

Siri Lindstad, der selv er lesbisk, var til stede under forelæsningen. Hun blev provokeret af grand prix-bossens udtalelser.

- Han sagde, at de ville væk fra homoseksuel tant og fjas, drag og mænd i pailletter, siger Siri Lindstad til netavisen Aftenposten.no.

Det gode gamle familieshow

Et norsk magasin for homoseksuelle har nu taget sagen op. Redaktør Erna Bøyum kalder den norske grand prix-chefs udtalelser for en provokation.

Dag Hvaring selv er tilbageholdende med at udtale sig. Han vil ikke kommentere, hvorvidt han er blevet fejlciteret. Og han ønsker heller ikke at udlevere manuskriptet til sin tale.

- Det jeg sagde var, at vi måtte fjerne tant og fjas og få melodi grand prix tilbage til det gode gamle familieshow, siger han til nyhedsbureauet NTB.

For meget fjerboa

Dag Hvaring uddyber, at han med "tant og fjas" mender: "fjerboa, dragshow og for lidt fokus på musikken".

Det internationale melodi grand prix afholdes i år i Oslo i den sidste uge i maj. Der er semifinaler den 25. og 27. maj. Finalen afvikles den 29. maj.

Danske Chanee & N'evergreen medvirker med sangen "In A Moment Like This" i semifinalen den 27. maj.

/ritzau/NTB