Grasten kan miste filmstøtten efter mandefald

Regner Grasten kan risikere at miste filmstøtten til hans nyeste produktion "Tanne" om Karen Blixen efter forfatter Peter Asmussens afsked med projektet.

Regner Grasten kan risikere at miste filmstøtten til hans nyeste projekt "Tanne" om Karen Blixen, efter forfatter Peter Asmussens afsked.

Bille August skulle have instrueret Regner Grastens spillefilm om Karen Blixen, "Tanne", men på grund af uenigheder mellem de to filmmænd, blev det ikke til noget alligevel.

Nu lider filmproduktionen under yderligere frafald, da det rygtes, at projektets forfatter Peter Asmussen nu også bakker ud - igen på grund af uenigheder med Grasten.

Det kan medføre problemer i forhold til den støtte, som filmen er blevet tildelt.

Grasten skal komme med forklaring

Claus Ladegaard, område-direktør for produktion og udvikling i Det Danske Filminstitut, har brug for en god forklaring fra Regner Grasten, hvis pengene ikke skal retur.

- Udviklingsstøtten er blandt andet givet, fordi Peter Asmussen er med, så hvis han heller ikke er på holdet mere, skal vi orienteres. Det har producenten pligt til, og når det er sket, vil vi se på sagen på ny, siger han til Jyllands-Posten.

Filmen er blevet tildelt cirka en halv million i støtte, og Grasten kan risikere at skulle betale lidt under halvdelen tilbage på grund af Asmussens afsked.

- Det er jo mig, der bestemmer

Producenten
Regner Grasten mener, at samarbejdsproblemerne skyldtes, at han selv, August og Asmussen er tre travle mænd.

- Filmen har været samspilsramt i den forstand, at arbejdet har ligget stille, fordi vi har haft andet arbejde at lave. Men jeg har været glad for samarbejdet med Bille og Peter. De er meget professionelle, og det er også professionelt, at de trækker sig, når de kan se, at jeg vil noget andet. Som

producent
, er det jo mig, der bestemmer, siger Regner Grasten til Jyllands-Posten.

Skriver filmen selv

Bille Augusts erstatning bliver Anne-Grethe Bjarup Riis, der er udnævnt til ny instruktør.

Peter Asmussens materiale vil bliver overtaget af Grasten, der formentlig selv skriver filmens manuskript færdigt under pseudonymet Torvald Lervad.

Grasten er stadig optimistisk omkring projektet. Ikke mindst på grund af, at han ser sit eget pseudonym som en fremragende samarbejdspartner.

- Det er ikke sikkert, at vi kommer til at stå dårligere af det. Jeg har et godt forhold til Torvald. Vi forstår hinanden, slutter Grasten.

Facebook
Twitter