Gratis museer vil give 1,3 millioner flere besøgende

Hvis ordningen om gratis entré til museerne bliver markant udvidet, vil 1,3 mio. danskere gå mere på museum. Det viser meningsmåling i Børsen.

Hvis mange flere museer dropper entreafgiften vil 1,3 mio. danskere gå mere på museum. Af disse vil 500.000 være danskere, der aldrig går på museum, viser en meningsmåling, som Greens har lavet for Børsen Kultur.

Knap halvdelen af danskerne har i de seneste to år benyttet sig af tilbuddet om at slippe for entréudgiften, når der skulle ses kunst på landets gratis museer.

Og 32 pct., svarende til 1,3 mio. danskere, vil endda benytte sig mere af ordningen, hvis den bliver udvidet til flere museer. Det viser meningsmålingen fra Greens.

Skal dække alle statsanerkendte museer

Tallene vækker stor begejstring hos Socialdemokraternes kulturpolitiske ordfører, som har foreslået, at gratisordningen skal udbygges, så den i første omgang udvides til at gælde yderligere ti museer i Jylland og på Fyn.

Men på længere sigt er det partiets plan, at ordningen skal dække alle statsanerkendte museer i hele landet, fortæller Mogens Jensen til Børsen Kultur.

Tallene viser også, at 24 pct. af de 2,2 mio. danskere, som endnu ikke har besøgt de nuværende gratismuseer, vil benytte sig af tilbuddet, hvis ordningen bliver udvidet. Det svarer til, at museerne kan få ca. 500.000 nye brugere gennem svingdørene.

Forsøg med flere museer

Museumsdirektør for Nationalmuseet, Per Kristian Madsen, mener også, at ordningen er en succes. Han fortæller, at museet har haft stor gavn af ordningen, fordi flere har besøgt udstillingerne, inden de eksempelvis skulle med toget hjem fra hovedstaden. Derfor ser han gerne, at ordningen bliver udbygget.

Kulturminister Carina Christensen (K) glæder sig også over, at danskerne har taget imod ordningen, og derfor er forsøg med flere gratismuseer også en del af projektet »Kultur for alle«.

Facebook
Twitter