Grev Draculas slot er sat til salg

Grev Draculas slot i byen Bran i Rumænien er sat til salg for 430 millioner kroner. Over en halv million turister besøger hvert år slottet.

Bran-slottet i Rumænien er kendt som Draculas slot. Nu har familien, der ejer det, sat det til salg. (© Colourbox)

430 millioner kroner. Det er, hvad du skal have op ad lommen, hvis du vil købe verdens vel nok mest uhyggelige slot.

Ejerne af grev Draculas slot i Transsylvanien har nemlig valgt at sætte et til salg-skilt op foran slottet, som ligger på en bjergtop ved den rumænske by Bran. Det skriver The Daily Mail.

Siden slottet blev bygget i 1211 har det været hjem for flere riddere, men slottets mest kendte personlighed var prins Vlad III, som boede der i 1400-tallet. Prinsen, der deltog i flere krige, var berygtet for at pælespidde sine fjender og nyde synet af ligene, mens han spiste sin mad.

Historien om Vlad III menes at have inspireret den irske forfatter Bram Stoker til at skrive bøger om den bloddrikkende grev Dracula.

Hjem for royal familie

Slottet har tidligere været hjem for dronning Marie af Rumænien, som var barnebarn af den britiske dronning Victoria. Efter hun døde, blev det overtaget af hendes datter prinsesse Ileana. Men da kommunisterne overtog magten i Rumænien, fik familien kun 24 timer til at forlade slottet, hvorefter det blev overtaget af staten.

Efter jerntæppet faldt, blev slottet overdraget til Ileanas tre børn, Dominic, Maria Magdalene og Elizabeth fra von Habsburg-familien. De tre, som nu er i 70-års alderen, har siden da, gennemrenoveret ejendommen, og nu ønsker de, at nye ejere skal tage over.

Ønsker at få flere turister til området

Mark Meyer, der er amerikansk advokat, og som står for salget, siger til Daily Mail, at de tre søskende holder meget af slottet og ønsker at finde en køber, som vil gøre området endnu mere interessant for turister.

Ifølge Daily Mail har familien tilbudt den rumænske stat at købe slottet for 430 millioner kroner, men andre har også mulighed for at byde på den kendte ejendom.

Slottet har hvert år 560.000 besøgende og er ifølge den britiske avis Rumæniens største turistattraktion.

Facebook
Twitter