Grøn Koncert-pressemøde ramt af boykot: Topnavne nægtede at tale med ugeblade

Flere medier droppede dagens pressemøde for Grøn Koncert, fordi Aqua, Suspekt og Lukas Graham ikke ville tale med dem.

Aqua og Lukas Graham var blandt de navne fra Grøn Koncert-programmet, som nægtede at tale med ugeblade ved dagens pressemøde.

Da det årlige pressemøde for Grøn Koncert-karavanen fandt sted tidligt i eftermiddags, blev det med færre pressefolk end normalt.

Flere store, danske medier valgte nemlig at udvandre fra pressemødet, fordi Lukas Graham, Aqua og Suspekt - nogle af koncertkaravanens hovednavne - nægtede at give interviews til en række ugeblade.

En beslutning som fik blandt andre Ekstra Bladet, BT og DR til at boykotte pressemødet i solidaritet med ugebladene.

Ifølge Se og Hørs chefredaktør, Niels Pinborg, fik ugebladet allerede for et par dage siden at vide, at Suspekt og Lukas Graham ikke ville give interviews til mediet. Beskeden om at Aqua valgte det samme, tikkede ind kort inden pressemødet begyndte klokken 13.30. Derfor droppede Se & Hør at møde op:

- Vi kommer ikke til en fest, vi ikke er inviteret til. Vi havde ingen dagsorden om at lave undergravende virksomhed, men ville præsentere et nobelt arrangement, som har til formål at støtte nogle svært syge danskere. Alligevel krukker de den og kan ikke se udover egen kendis-næsetip, siger han.

Ekstra Bladets folk var blandt dem, der ligeledes boykottede pressemødet i solidaritet med de ugeblade, som kunstnerne ikke ville give interviews til:

- Vi deltager ikke i pressemøder, hvor nogle medier er udelukkede. Vi gider ikke smagsdommeri fra ømskindede kunstnere, lyder meldingen fra Ekstra Bladets chefredaktør, Poul Madsen.

Muskelsvindsfonden: ”Ærgerligt”

Grøn Koncert arrangeres af Tuborg og Muskelsvindsfonden og hos sidstnævnte er indsamlingschef, Theis Petersen, ked af dagens forløb:

- Det er ærgerligt, at vi har en presse, som oplever en manglende mulighed for at deltage i et pressemøde, og det er ærgerligt, at der er en kollektiv opfattelse af, at det er en straf mod pressen, siger han.

Theis Petersen lægger vægt på, at det var få kunstnere, der ikke ville tale med enkelte repræsentanter fra pressen og mener i øvrigt, at kunstnerne er i deres gode ret til at beslutte, hvilke medier de vil tale med.

Han pointerer i øvrigt, at der hvert år ved pressemødet er kunstnere fra Grøn Koncerts program, som nægter at tale med visse meder. Alligevel vil han tage dagens begivenheder til efterretning:

- Vi skal kigge indad og vil evaluere med vores kommunikationsfolk, hvordan vi kan sikre, at det ikke sker igen. Vi må tage en dialog med pressen, så vi ikke oplever et fælles boykot, siger Theis Petersen.

Grøn Koncert løber af stablen fra 19. juli til 29. juli, hvor koncertkaravanen besøger otte byer landet over.

Dr.dk har forsøgt at få en kommentar fra Aqua-medlem Rene Dif gennem hans pladeselskab Universal Music, men det er ikke lykkedes.