Grunwald: Det var en fest at arbejde med Ove Verner

- Jeg har mange gode minder fra vores tid med Olsen Banden. Der havde vi nogle dejlige somre, siger han om mindes sin arbejdskammerat.

Skuespilleren Ove Verner Hansen - bedst kendt som 'Bøffen' fra Olsen Banden - er død, 85 år. (Foto: Geert Bardrum © Scanpix)

Skuespilleren Morten Grunwald spillede sammen med Ove Verner Hansen, der døde lørdag, i flere af Olsen Banden-filmene. Han tænker tilbage på en god tid sammen under indspilningerne.

- Han var en fin fyr og en dejlig arbejdskammerat, siger Morten Grunwald til Ritzau som reaktion på skuespiller-kollegaens død.

- Jeg har mange gode minder fra vores tid med Olsen Banden sammen med mine to andre kompagnoner. Der havde vi nogle dejlige somre, hvor det var en fest og en fryd at arbejde, siger han.

Morten Grunwald spillede Benny i Olsen Banden-filmene, mens Ove Verner Hansen spillede skurken Bøffen. Ove Verner Hansen var især kendt for at støbe Ove Sprogøes fødder fast i en balje beton og sænke ham op og ned under vandet i Københavns Havn.

Som den eneste skuespiller fra Olsen Banden-filmene var Ove Verner Hansen ikke kun med i de danske film, men spillede også med i nogle af de norske.

- Når vi andre havde to ugers ferie, inden vi skulle begynde prøverne på teatret, tog Ove Verner til Norge og spillede sin rolle i den norske Olsen Banden-film.

- Han var den eneste fra de rigtige film, der også var med i de norske, fordi sådan én havde de ikke i Norge. Så kom han derop og blev vildt forkælet og dyrket som superstar. Det var noget, han nød meget, fortæller Morten Grunwald.

Rollen som Bøffen spillede Ove Verner Hansen i otte Olsen Banden-film i Danmark og flere af de norske film spillede han samme rolle under navnet Biffen.

Ove Verner Hansen spillede også med i andre af instruktøren Erik Ballings film. Men det var ikke kun skuespillet, der trak i ham, for han var også sanger. I 1958 kom han med i DR's "Radiokoret" og to år senere i "Operakoret."

Ove Verner Hansen døde i en alder af 83 år på Gentofte sygehus af hjertestop efter et døgns sygdom. Han var omgivet af sin familie.

/ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk