Gucci opgiver pels fra næste år

Pelsprodukter på lager bliver bortauktioneret, og pengene skal gå til dyrevelfærd.

Denne Gucci-model er fra dette års forårs-sommer-kollektion, men fra næste år er det slut med pels. (Foto: © STEFANO RELLANDINI, Scanpix)

Det italienske modehus Gucci opgiver fra næste år at bruge pels i sine produkter. Det oplyser administrerende direktør Marco Bizzari.

Desuden vil firmaet bortauktionere alle dets resterende pelsprodukter, og pengene fra auktionerne vil gå til organisationerne Humane Society International og LAV, der arbejder med dyrevelfærd.

Ændringerne træder i kraft fra Guccis forårs-sommer-kollektion i 2018.

- Dette skal vise vores engagement, når det kommer til at gøre bæredygtighed til en indbygget del af vores forretning, sagde Bizzarri.

Han giver æren for det nye tiltag til Guccis kreative chef, Alessandro Michele. Han har været på posten siden 2015.

- Da jeg skulle finde en ny kreativ chef, ville jeg finde en, der kan se vigtigheden af disse værdier. Det fornemmede jeg straks, at Alessandro kunne, sagde Bizzarri.

Gucci bliver dermed en del af programmet Fur Free Retailers (Pelsfri Detailhandlere). Et program, der drives af Fur Free Alliance, som har mere end 40 medlemmer, som alle går ind for dyrevelfærd og promoverer alternativer til pels i modeindustrien.

Gucci er et af verdens mest indflydelsesrige modehuse. Det blev grundlagt i 1921 i Firenze.

/ritzau/