Gustav Klimt maleri solgt for 799 millioner kroner

Den østrigske maler og symbolist Gustav Klimts portræt af Adele Bloch-Bauer er solgt til den hovedrige kosmetik-magnat Ronald S. Lauder. Han har nu skænket billedet til Neue Galleri i New York.

799 millioner kroner, det største beløb, som nogensinde er blevet lagt på bordet i forbindelse med en kunsthandel, blev forleden betalt for et portræt af Adele Bloch-Bauer, malet af den østrigske symbolist Gustav Klimt.

Sælger er den 90-årige Maria Altmann, en niece til den portrætterede, hvis fjerne efterkommere tidligere på året fik dette maleri og fire andre tilkendt i en sej og kompliceret retssag.

Køberen er den hovedrige kosmetik-magnat Ronald S. Lauder, der er kendt i den amerikanske offentlighed som en meget ivrig kunstsamler.

Lauder har nu skænket billedet til Neue Galerie, et mindre museum i New York for tysk og østrigsk kunst, som han selv var med til at stifte for fem år siden.

I museets egen samling, som foreløbig kun tæller 166 værker, vil det funklende portræt af Adele Bloch Bauer indtage en førerposition. Til New York Times har en lykkelig Lauder udtalt: »Dette er vores Mona Lisa!«.

Facebook
Twitter