Gyldendal i partnerskab med Google

Gyldendal har indgået aftale med Google om visning af forlagets bøger i Google Books.

En lang række af forlaget Gyldendals bøger kan fremover findes via verdens største søgeportal Google.

En ny aftale mellem Gyldendal og søgegiganten betyder nemlig, at brugere over hele verden kan finde Gyldendal-forlagenes bøger via Google, læse 20% af dem og købe bøgerne via et link fra Google Books.

Forventer øget salg

Stig Andersen, der er administrerende direktør hos Gyldendal, forventer at aftalen bliver bliver en fordel for både forlag og forfattere.

- Partnerskabsaftalen med Google, giver os en strategisk interessant mulighed for at gøre både nye titler og hele vores kolossale backlist tilgængelig for mennesker verden over. Vi forventer, at det vil give øget eksponering og øget salg, og vi tror, at både forlag og forfattere vil få glæde af aftalen, udtaler Stig Andersen i en pressemeddelse.

Gyldendal var tidligere imod

Gyldendal var for et år siden blandt de forlag, der gennem Forlæggerforeningen kritiserede det såkaldte Google-forlig. Forliget indebar, at Google uden at få tilladelse kunne tjene penge på visning af alle de bøger - også danske og europæiske - som de havde indscannet fra amerikanske biblioteker. Den mulighed har Google dog ikke i den netop indgåede aftale, hvor salg foregår helt sædvanligt gennem netboghandlere.

Aftalen ikke bindende

Også hos Dansk forfatterforening er man tilfreds med aftalen.

- Det skal ikke være nogen hemmelighed, at danske forfattere umiddelbart har været skeptiske, og især har det været af afgørende betydning for os, at de 20% af teksten er vilkårligt udvalgt og ikke sammenhængende, og at vi uden videre kan træde ud af aftalen. Vi ser klart partnerskabet med Google Books som en større mulighed end en trussel, siger Lotte Garbers, formand for Dansk Forfatterforening.