Han spiller AC/DC og Nirvana på violinen

Det hører til sjældenhederne, at violinister spiller både rock og klassisk ved samme koncerter. Men det gør David Garrett, der nu kommer til Danmark.

Forestil dig det lille strygerinstrument violinen. Se for dig violinisten føre instrumentet mod hagen, gribe fat i buen for at gøre klar til at spille.

Men da de første lyde toner frem, er det hverken Bachs eller Mozarts symfonier, eller noget i den klassiske dur. I stedet slår violinisten David Garrett tonen an til Guns n' Roses' "November Rain", Michael Jacksons "Smooth Criminal" eller Nirvanas "Smells Like Teen Spirit".

- Jeg har altid gerne villet spille Teen Spirit. For mig er det et af de allerbedste numre nogensinde. Det har det ultimative rock-riff. Jeg har samme respekt for Smells like Teen Spirit, som jeg har for Beethoven, siger David Garrett.

Vivaldi og AC/DC i en koncert

David Garrett er en 30-årig violinist født i Tyskland af en amerikansk mor. Som 18-årig tog han til New York, hvor han blev optaget på det elitære musikkonservatorium Juilliard. Her skulle Garrett dyrke den klassiske musik, men den unge knøs mødte jævnaldrende, der havde smag for både pop og rockmusik.

Inspirationen smittede, og i dag spiller David Garrett, hvad han selv kalder "Klassisk Crossover", og hans musik har da også fået følgende ord med på vejen af Sting:

- Der er kun en mand, der spiller Vivaldi og AC/DC i samme koncert.

FLere skal lytte til klassisk musik

Ideen med at blande rytmisk og klassisk kommer af David Garretts lidenskab for den klassiske musik, som han ønsker, flere mennesker vil opleve.

- Konceptet er hovedsageligt at give publikum noget af samtidens musik som de kender, og blande det med klassisk musik - og næste gang kommer de så til en klassisk koncert. Det er det, der er pointen med det hele, har David Garrett tidligere sagt.

Den 30-årige violinist kommer til Danmark den 20. november, hvor han med sit band giver koncert i Koncerthuset. Her vil musikken først og fremmest være hans versioner af kendte rock- og pop-numre, som han har indspillet på sit seneste album, "Rock Symphonies".

Her spiller han udover de førnævnte numre blandt andet Metallicas gamle klassiker "Master of Puppets" og Aerosmiths "Walk This Way". Billetsalget til koncerten i Danmark begynder 30. maj.

Facebook
Twitter