Han var en af Danmarks hårdest rappere: Nu er Clemens blevet cirkusklovn

Clemens har skiftet scene ud med manege for tiden, hvor han medvirker i årets udgave af Cirkus Arena.

Rapperen Clemens turnerer rundt med Cirkus Arena hele sommeren. (© dr)

Ska’ vi ta’ i A-re-na?

Sådan synger rapperen Clemens i disse dage – og nej, det er ikke spillestedet Royal Arena i hovedstaden, der er tale om.

Rapperen har derimod indtaget manegen i det gamle Cirkus Arena, der i år har inviteret Clemens Legolas Telling ind som tovholder på årets forestilling.

Clemens har derfor både sammensat forestillingen, lavet ny musik dertil og iført sig rød klovnenæse.

For tiden er hans kalender derfor fyldt op af cirkus, cirkus og cirkus - og sådan ser hans plan også ud de næste mange måneder. 30 dage om måneden frem til september skal han ind i manegen.

Alligevel nyder han hver en dag med Cirkus Arena, hvilket du også kan se i Kulturmagasinet Gejst i aften på DR1.

- Jeg lever det søde cirkusliv, siger han, da vi fanger den travle rapper på en telefon inden aftenens forestilling.

Ros fra anmelderne og børnene

Der har da også både været ros og stående bifald fra publikum til rapperen og resten af Cirkus Arena, og Fyens Stiftstidende og Fredericia Dagblad har kvitteret med seks stjerner.

- Jeg har været igennem den første måned af forestillinger nu, og de er gået fantastisk. Jeg har endda fået min karrieres bedste anmeldelse i Weekendavisen og fået fem stjerner af alverdens kulturbloggere, siger Clemens tilfreds og tilføjer:

- Men vigtigst af alt er det, at børnene og familierne er med på historien, og at alle er glade. Mange kommer hen og roser forestillingen bagefter.

Dyr, klovne og... en samlet historie

Clemens har nemlig forsøgt sig med en række nye tiltag, vi ikke er vant til i cirkus.

Han har foruden rapsange også indført en samlet fortælling i forestillingen, der har fået titlen ’Klovnen og kronprinsen – jagten på den tabte tåre’. Den har han i øvrigt fået udgivet som børnebog.

Og det er netop den slags tiltag, cirkus har brug for, mener Cirkus Arenas direktør, Benny Berdino, der har valgt, at Clemens skulle stå for årets forestilling.

Han mener, at rapperen kan give cirkusgenren den fornyelse, der er brug for i disse år, hvor der aldrig er langt til den næste omgang underholdning.

- Det er jo et helt andet marked end for bare ti år siden. Der er meget mere udbud, som vi skal leve op til, og det er en af grundene til, at vi må tænke i andre baner end lige det færdige artistnummer og i stedet få en historie ud af det.

Sådan kender de fleste Clemens. (© Scanpix)

- Og det er der, at Clemens kommer ind. Han kan noget med ord og kan være formidleren mellem publikum og cirkus, siger Benny Berdino.

Luksus med varmt vand i hanen

Men selvom der bliver leget med genren, så er det stadig cirkus, understreger Clemens.

- Uden at klappe mig selv for meget på skulderen, så synes jeg, at det er lykkedes at fusionere den verden, jeg repræsenterer, med den verden, som Cirkus Arena repræsenterer, siger rapperen.

Cirkus er i øvrigt ingen luksus. Den travle turnéplan betyder, at Clemens ikke ser ret meget til sin søn og kæreste de næste mange måneder. Og derudover lever han lidt mere primitivt som cirkus-succes.

- Når man er ude med cirkus, så er der noget mere grus i maskineriet, du ved. Altså, bare det at få varmt vand ud hanen er luksus, så det er fedt at få sat tingene lidt i perspektiv, siger Clemens.

Årets cirkusforestilling havde premiere i København i marts og kan pt. opleves til og med bededag i Aarhus. Derefter går cirkusturneen videre til en lang række byer i hele landet frem til september.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter