Har du set dem? Her er årets 10 mest populære YouTube-videoer

En nysgerrig fyr på gågaden vinder tronen med over 638.000 visninger

'Kender du durum?' Sådan vinder man hjerter og mere end 172.000 kanalabonnenter (Foto: YouTube / @armin)

Ugens bedste YouTube-videoer er forlængst gået hen og blevet et standard-samtaleemne, uanset om du befinder dig i skole, på en arbejdsplads eller bare i umiddelbar nærhed af en smartphone eller en computer.

Men hvad har danskerne kigget mest på? YouTube har offentliggjort hvilke videoer, som er de allermest viste i Danmark i 2015. Og her har bl.a. flere youtube-stjerner, en bueskytte og en sønderjydsk tryllekunstner gjort det godt. Vi præsenterer de mest populære ikke-musikvideoer og tæller ned fra nr. 10:

OBS: Google/YouTube afslører ikke visningstal på landeniveau, så visningstallet på selve YouTube-klippet kan derfor være radikalt højere end det samlede danske visningstal.

Nr. 10

Svært ved at få dine børn i bruseren? Så gør ligesom et opfindsomt forældrepar, der installerede et brusehoved med indbygget bluetooth-højttaler (ja, du læste rigtigt), så deres 12-årige søn kan danse, imens han bliver ren. Det kan han - og spandevis af YouTube-brugere - godt lide.

Nr. 9

Det starter ellers lidt trægt med kommunikationsproblemer mellem den sønderjydske tryllekunstner, Henning Nielsen og 'Danmark Har Talent'-dommeren TopGunn, men så vender skuden. Ingen kan stå for entertaineren fra Bylderup Bov, der charmerer med lynhurtige fingre og rappe replikker.

Nr. 8

Med en 'I Love City Bois'-trøje og et godt glimt i øjet smider youtuberen Benjamin Jønsson en hyldest til X Factor-duoen og deres fans ud på nettet. Det blev godt modtaget af fans og kritikere, vidner en stikprøve fra kommentarfeltet om.

Nr. 7

Soppebasin, litervis af drikkevarer og våddragt. Sådan fejrer man at have nået 100.000 abonnenter, hvis man hedder Armin. Han er en af de største YouTube-stjerner i Danmark, og han takker ved at tage imod en stak udfordringer, der blandt andet involverer at bælle vodka. Skål!

Nr. 6

Første gang Danmarks perlerække af YouTube-stjerner fejrede sig selv i år på Bremen Teater i København ved at kåre vindere inden for 11 kategorier. Hele showet blev naturligvis lagt på YouTube - og det blev klikket på.

Nr. 5

Det bliver næsten ikke bedre. Nogle af de mest kendte profiler på dansk YouTube, RobinSamse og LasseMedHatten tager en såkaldt Bean Boozled Challenge, hvor man skal smage på slik. Udfordringen er, at flere af stykkerne er identiske, så du ved ikke om det er f.eks. er en smag af bussemand eller pære du lægger i munden.

Nr. 4

Bueskytten Lars Andersen inviterer dig med i en visuelt ambitiøs video, hvor han introducerer til kunsten bag. Den video har ikke kun danskerne været glade for. På globalt plan er den blevet vist mere end 34 millioner gange i skrivende stund.

Nr. 3

Benjamin Jønsson klipper omkvæd fra tidens hits sammen med små situationer til en serie af små sketches. F.eks. ved at svare "Det' kringle", når Shaka Loveless spørger "Hvad er det for noget?" i hittet "To Mod Verden".

Nr. 2

Albert skal have afgjort én gang for alle om Amalie er den rigtige kæreste for ham. Det gør man ved at svare på løst og fast om deres forhold på YouTube - og bl.a. undersøge hvem der kan spise et stykke rugbrød hurtigst.

Nr. 1

Armin indtager en gågade i København - og førstepladsen - med spørgsmål som 'Er I iskolde?', 'Kender du mig' og 'Kan du lide durum?'. Sidstnævnte spørgsmål afføder svaret 'Jeg ved ikke, hvem det er'. Og internettet så, at det var godt. Tillykke!