Harvey Weinstein tiltalt for voldtægt og seksuelle overgreb

Den amerikanske filmproducent meldte sig selv til politiet i New York tidligere i dag.

Den amerikanske tidligere filmproducent Harvey Weinstein er blevet tiltalt for voldtægt og seksuelle overgreb.

Det sker, efter den den 66-årige filmmager tidligere i dag meldte sig til politiet i New York City i USA omkring klokken 7.30 lokal tid.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters og adskillige amerikanske medier som CNN og NBC.

Iført håndjern blev Harvey Weinstein efterfølgende eskorteret fra politistationen for at blive ført til en retssal på Manhattan i New York, og ifølge NBC forventes det, at Harvey Weinstein vil blive løsladt mod en kaution på en million dollars, og at han skal bære en elektronisk fodlænke.

New York er Harvey Weinstein tiltalt for voldtægt, seksuelle overgreb og det, der betegnes som "anden kriminel handling mod to kvinder", skriver nyhedsbureauet Reuters.

"De første skridt mod nedgangen til helvede"

Sagen mod den berømte filmproducent Harvey Weinstein begyndte i efteråret 2017, da avisen New York Times og tidsskriftet The New Yorker i bragte historierne fra en lang række kvinder, der alle anklagede ham for at have begået seksuelle overgreb.

Blandt dem var den italienske skuespiller Asia Argento, der i dag skriver, at Harvey Weinstein nu har "taget sine første skridt mod nedgangen til helvede'.

- Vi, os kvinder, har endelig et reelt håb om retfærdighed, skriver skuespilleren på Twitter.

Filmmageren, der sammen med sin bror Bob stiftede det berømte filmstudie Weinstein Studio, blev efterfølgende anklaget for overgreb og upassende opførsel af store Hollywood-stjerner som Uma Thurman, Salma Hayek, Gwyneth Paltrow og Angelina Jolie.

Samlet har mere end 75 kvinder anklaget ham for overgreb.

Harvey Weinstein nægter, at han haft sex med nogen uden samtykke, men de mange anklager fik ham smidt ud af sit eget firma i oktober 2017.

Anklagerne mod Harvey Weinstein satte efterfølgende skub i den nu verdenskendte #MeToo-bølge, der siden da har skabt opmærksomhed om seksuel chikane i utallige faggrupper verden over.

/DR Nyheder