Havfruens besøgstal sætter rekord

Den lille havfrue blev så populær på verdensudstillingen i Shanghai, at flere mennesker end hele Danmarks befolkning besøgte hende.

Den lille havfrue blev så populær på verdensudstillingen i Shanghai, at flere mennesker end hele Danmarks befolkning besøgte hende.Havfruens besøgstal overgår danskere

På den danske pavillon i Shanghai har havfruen nu opnået et besøgstal på 5,55 millioner, hvilket svarer til hele den danske befolkning, skriver Økonomi- og Erhvervsministeriet i en pressemeddelelse.

I et halvt år har den danske havfrue nu befundet sig på verdensudstillingen EXPO 2010, som slutter i morgen, søndag.

Milepælen blev af den danske pavillon på udstillingen fejret ved at overrække en cykelhjelm til en 11-årig besøgende kineser, der ud over havfruen var interesseret i de danske bycykler, der er på udstillingen.

- Jeg er meget stolt af den danske indsats på EXPO 2010. Her er tale om en helt enestående branding af Danmark i Kina. Nok har EXPO'en kun varet seks måneder, men effekten af dette vil vi kunne se langt ud i fremtiden, siger Brian Mikkelsen (K), økonomi- og erhvervsminister, ifølge pressemeddelelsen.

Lørdag aften kinesisk tid blev den danske pavillon tildelt en bronzemedalje for designet af pavillonen.

Facebook
Twitter