HBO følger Netflix og kommer til Danmark

Den amerikanske kanal bag succesrige tv-serier som "Game of Thrones" og "Boardwalk Empire" lanceres nu i Danmark.

Den amerikanske kanal bag succesrige tv-serier som "Game of Thrones" og "Boardwalk Empire"(billedet) lanceres nu i Danmark.

Knap har nyheden om Netflix' indtog på det danske marked lagt sig, før endnu en udenlandsk tv-gigant melder sig på banen.

Den amerikanske betalingskanal HBO, der står bag prisvindende serier som "Sopranos", "Game of Thrones" og "The Wire", bliver snart lanceret i Danmark, skriver TimeWarner, der ejer HBO, i en pressemeddelelse.

Lanceringen i Danmark bliver en del af en større HBO-satning i Norden, da selskabet også rykker ind på markederne i Norge, Finland og Sverige.

Stort potentiale i Norden

HBO har indgået et samarbejde med tv-distributøren Parsifal International, der driver af svenskeren Peter Eskelund, som har over 20 års erfaring fra tv-distributionsbranchen.

- Det nordiske marked for betalings-tv har et stort udviklingspotentiale. Specielt for nye inovative tjenester til flere platforme, siger Peter Eskelund i pressemeddelelsen

Pris og lanceringsdato er uklar

HBO er sammen med det andet TimeWarner-ejede selskab, Cinemax, en af verdens største betalings-tvkanaler med 93 millioner abonnenter i 60 lande.

Hvornår HBO præcis gør sin entré på det danske marked, og hvad prisen bliver for et abonnement ,er endnu uklart, men ifølge SVT1 vil HBO komme med flere detaljer om lanceringen i slutningen af august.

Nyhedsbrev TAG DR.DK KULTUR MED DIG

Få seneste anmeldelser og indblik i musik, film, bøger og kunst - hver torsdag.

Vis alle nyhedsbreve